Και απατημένος και ...απολυμένος

Άντε τώρα να παίξεις με το πόνο του καθενός… Να ξέρεις ότι είσαι απατημένος αλλά να μην θέλεις να χωρίσεις και να φοβάσαι ότι εάν το μάθει η …διοίκηση καθότι ένστολος τότε θα φεύγεις από το Σώμα… Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν εδώ στη γειτονιά μας. Στη χώρα της Δημοκρατίας. Την Τουρκία καλά… Όπου σύμφωνα με σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, αστυνομικοί και λιμενικοί που αρνούνται να πάρουν διαζύγιο ή να χωρίσουν ανήθικο ή πρόστυχο σύντροφό τους θα κινδυνεύουν με πειθαρχικό έλεγχο που μπορεί να οδηγήσει σε απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο των υπερεξουσιών που απολαμβάνει η κυβέρνηση λόγω του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

Το διάταγμα προβλέπει επίσης αυστηρότερους κανόνες για συνήθειες όπως ο τζόγος, οι υπερβολικές δαπάνες ή ακόμα και για την εμφάνιση σε μέρη που μπορεί να καταστρέψουν την υπόληψή σου ενώ βρίσκεσαι εκτός υπηρεσίας.

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης τέθηκε σε ισχύ στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου και έχει παραταθεί τουλάχιστον έως τα μέση Απριλίου. Και που να αναλάβει δηλαδή ο Ερντογκάν και επίσημα τα καθήκοντά του ως …πατερούλης, ε συγνώμη Σουλτάνος.. ε συγνώμη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εκεί έχει να γίνει το σώσε…