Και …ιαματικό το Νερό της Βουλιαγμένης

«Ιαματικό» και το νερό της λίμνης της Βουλιαγμένης, ανάμεσα σε 24 πηγές σε όλη την Ελλάδα, χαρακτήρισε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Οπως έγινε γνωστό από τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αναγνωρίσεις 10 ακόμη φυσικών πόρων ως ιαματικών. Ετσι συνολικά έχουν αναγνωριστεί ως σήμερα 24 φυσικοί πόροι ως ιαματικοί. Υπολείπονται βέβαια δεκάδες ακόμη αναγνωρίσεις φυσικών πόρων που είτε έχουν καταθέσει φάκελο στο υπoυργείο Τουρισμού είτε πρόκειται να καταθέσουν τους επόμενους μήνες με προφανή σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών στον τόπο τους.

Οι προσπάθειες όλων πρέπει να συνεχιστούν προς την κατεύθυνση όχι μόνο των αναγνωρίσεων αλλά και της εφαρμογής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου σε θέματα αδειοδοτήσεων και κατηγοριοποίησης των εγκαταστάσεων προκειμένου το προϊόν του ελληνικού τουρισμού υγείας να διαμορφωθεί και να αποκτήσει τον δικό του χαρακτήρα.

Οπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, «μόνο έτσι η τεράστια δυναμική των ελληνικών ιαματικών πηγών θα φανεί, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα γίνει πράξη και θα προστεθεί πλούτος στην οικονομία της χώρας».

Δείτε ποιες είναι οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας