Κάλυμνος: Ενας διαφορετικός γάμος με φόντο την αναρρίχηση

Εικόνες που κόβουν την ανάσα… Και μάλιστα όταν είσαι 8 μηνών έγκυος οι εικόνες είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές και παράτολμες. Αλλά, είπαμε ζευγάρι αναρριχητών είναι και λατρεύουν την αναρρίχηση και η Κάλυμνος θεωρείται ο ιδανικός προορισμός για extreme sport…  Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα kalymnosola.com, τον πιο extreme γάμο αποφάσισε να κάνει ένα ζευγάρι αναρριχητών από το Λουξεμβούργο τον περασμένο Νοέμβρη στην Κάλυμνο. 

Ο Marc Morocutti και η οκτώ μηνών έγκυος (!!!) Sandy Kirtz αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης κρεμασμένοι σε ένα από τα μοναδικής ομορφιάς αναρριχητικά πεδία που βρίσκονται στο δρόμο προς την Παλαιόνησο με θέα την Τέλενδο. 
Ένα πολυμελές συνεργείο -που αποτελούνταν από τους διοργανωτές της τελετής «Island Weddings», τον φωτογράφο Μιχάλη Πάου, τον υπεύθυνο της Σχολής Αναρρίχησης Καλύμνου Λουκά Ντουρντουρέκα και τέσσερις βοηθούς του- επιστρατεύτηκε, ώστε το ζευγάρι να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα με κάθε ασφάλεια και να αποκτήσει ένα ξεχωριστό γαμήλιο άλμπουμ! 

Ένα άλμπουμ που θα δείχνουν στο κοριτσάκι τους, τη Lisa, που γεννήθηκε πριν από ένα μήνα περίπου και που ήταν κατά κάποιο τρόπο… παρούσα σε όλη αυτή την ξεχωριστή εμπειρία των γονιών της. 

Να σημειωθεί ότι η Κάλυμνος αποτελεί τον Νο 1 αναρριχητικό προορισμό στον κόσμο. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται περίπου 10.000 αναρριχητές, με μέσο όρο παραμονής 8 ημέρες, εξασφαλίζει δηλαδή περίπου 80.000 διανυκτερεύσεις μόνο από τους λάτρεις της συγκεκριμένης δραστηριότητας, η οποία ως επί το πλείστον πραγματοποιείται  εκτός των καλοκαιρινών μηνών. Το νησί διαθέτει περισσότερες από 3.500 διαδρομές.