Κάλυμνος: Ιερέας συνελήφθη γιατί ζήτησε από τους πιστούς να μην φορέσουν μάσκα

Μπορεί η επίσημη θέση της Εκκλησίας να είναι "σεβασμός στις αποφάσεις της Πολιτείας" και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κκ Αναστάσιος να λέει "να φοράμε την μάσκα για την προστασία μας αλλά όχι την μάσκα της υποκρισίας", όμως υπάρχουν οι Ιερείς που επιλέγουν να ακολουθούν τον δικό τους δρόμο... Και χθες είχαμε τη σύλληψη ιερέα στην Κάλυμνο μετά από ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία καλούσε τους πιστούς να μην βάλουν μάσκα σήμερα όταν θα επισκεφθούν την εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ο ιερέας έγραψε: «Κανείς να μην φορέσει μάσκα στην εορτή της Παναγίας μας. Δεν πρέπει να στενοχωρήσουμε την Κυρία Θεοτόκο. Η μητέρα μας θέλει να δει τα πρόσωπα μας. Θέλει να δει την πίστη μας. Σε αγαπάμε Παναγία μου, και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά! Δεν θα φορέσει κανείς μάσκα».

 

anartisi

Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα skai.gr , ο ιερέας προσήχθη, ύστερα από καταγγελία πολίτη που είδε την ανάρτηση.

Υστερα από ενημέρωση του εισαγγελέα της Κω, ο 50χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο ιερέας βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 8 Οκτωβρίου 2020.


Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα protothema.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News