Το καλύτερο ερωτικό γράμμα όλων των εποχών

Ένα ήταν βέβαιο στη ζωή του Τζόνι Κας του κορυφαίου μουσικού της κάντρι. Όταν μιλούσε για τους αγαπημένους του, ο πρώτος άνθρωπος που εννοούσε, ήταν η σύζυγός του Τζουν Κάρτερ. Όταν την γνώρισε γοητεύτηκε από τον δυναμισμό της και όσον τον περιφρονούσε, τόσο την ήθελε. Η Κάρτερ όμως, δεν είχε καμία διάθεση να ζήσει με ένα ναρκομανή, μεθύστακα και όταν σε μια περιοδεία στο Λονδίνο επί σκηνής ο Τζόνι της ζήτησε να παντρευτούν αυτή αρνήθηκε, Τον αγαπούσε, αλλά όχι άνευ όρων. Και του ζήτησε να «καθαρίσει τελείως» και μόνον τότε θα τον παντρεύονταν. Και ο Τζόνι μην έχοντας άλλη επιλογή καθότι είχε καταλάβει ότι ήταν ο πραγματικός εθισμός στη ζωή του είπε ναι. Μετά από έναν μήνα εντατικής θεραπείας, άρχισε να ξεπερνάει τα προβλήματά του και στις 3 Μαρτίου του 1968 παντρεύτηκαν. Δύο χρόνια μετά ήταν απόλυτα καθαρός και άντεξε έως το 1977. Από τότε ξανάπεσε στα ναρκωτικά αρκετές φορές (τελευταία το 1992) αλλά η Τζουν ήταν πάντα εκεί μέχρι το τέλος της ζωής της. Τον βοήθησε να πιστέψει, όπως και αυτή, στον θεό και έτσι βρήκε την ισορροπία, που τόσο ανάγκη είχε σε όλη του τη ζωή.... Υποστήριζε ότι ο καλός άνθρωπος που αγάπησε, βρισκόταν μέσα στον Κας και πως δεν θα άφηνε τη σχέση τους να χαθεί. Τα τελευταία χρόνια της ζωής τους έζησαν ήρεμα. Τον Μάρτιο του 2003, η Τζουν πέθανε. Ο Τζόνι τη συνάντησε έξι μήνες αργότερα....

Πριν από μερικές ημέρες, ένα συγκινητικό γράμμα που έγραψε ο Τζονι Κας απευθυνόμενος στην πολυαγαπημένη του σύζυγο, Τζουν, ψηφίστηκε ως το καλύτερο ερωτικό γράμμα όλων των εποχών. Το έγραψε το 1994 όταν η Τζουν ήταν σε ηλικία 65 ετών..

 «Γεράσαμε και συνηθίσαμε ο ένας τον άλλον. Αλλά σκεφτόμαστε το ίδιο. Διαβάζουμε ο ένας το μυαλό του άλλου. Ξέρουμε τι θέλει ο άλλος, χωρίς καν να τον ρωτήσουμε. Καμιά φορά, εκνευρίζουμε ο ένας τον άλλον, αλλά λιγάκι.  Ίσως κάποιες φορές, θεωρούμε δεδομένο ο ένας τον άλλον. Αλλά μια στο τόσο, όπως σήμερα, το αναλογίζομαι όλο αυτό, και συνειδητοποιώ, πόσο τυχερός είμαι που μοιράζομαι τη ζωή μου με την σημαντικότερη γυναίκα που συνάντησα ποτέ. Ακόμα με γοητεύεις και με εμπνέεις. Με επηρεάζεις ώστε να γίνομαι καλύτερος. Είσαι το αντικείμενο της επιθυμίας μου. Ο νούμερο ένα επίγειος λόγος για την ύπαρξη μου. Σ΄αγαπώ πάρα πολύ!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News