Το καμένο ραφτάδικο που έγινε viral

Έστεκε εδώ και 40 χρόνια στη Θεμιστοκλέους. Η Μαρία Θεολόγου το άνοιγε κάθε πρωί εκτός από τις Κυριακές. Πριν από λίγο καιρό είχε βγει στη σύνταξη και το είχε αφήσει στον άνεργο γιο της.

Στο υπόγειό του σχεδίαζε κι έραβε μόνη της τα ρούχα που είχε προς πώληση στο ισόγειο. Επέλεγε μόνο βαμβακερά υφάσματα, επειδή τα συνθετικά της έφερναν δύσπνοια.

Από αυτό το συνοικιακό μαγαζάκι συντηρούσε την άνεργη διπλωματούχο κόρη της, η οποία το άνοιγε όταν εκείνη πήγαινε για θεραπευτικά λουτρά στη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου το μικρό μαγαζάκι της Θεμιστοκλέους ήταν κλειστό. Κι αυτή την Κυριακή έγινε στάχτη.

Ο κόπος 40 ετών και το βιος μιας οικογένειας έχει εξοργίσει τους χρήστες των social media, που ο ένας μετά τον άλλο αναπαράγουν τη φωτογραφία και προτείνουν στους χρήστες να δημιουργηθεί ένα event που να καλεί εθελοντικά όποιον θέλει να βοηθήσει στην ανακαίνιση του χώρου.

Η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» είπε: «Δεν έμεινε τίποτα. Μας έχουν καταστρέψει ολοσχερώς. Σαράντα λεπτά έκανε να έρθει η Πυροσβεστική. Μας έλεγαν ότι δεν μπορεί να κατέβει στο σημείο χωρίς τη συμπαράσταση της αστυνομίας. Όταν κατέβασαν μια διμοιρία των ΜΑΤ, ήρθε και το όχημα της Πυροσβεστικής». Όμως το κακό είχε γίνει… «Από αυτό το μαγαζί έζησα μια οικογένεια» λέει.

Τις συνθήκες της πυρκαγιάς ερευνά η Πυροσβεστική ωστόσο υπήρξαν μαρτυρίες ότι από διερχόμενο δίκυκλο πέταξαν άγνωστοι γκαζάκι ή μολότοφ.

Σημειώνεται ότι παλαιότερα, ο Δημήτρης Φύσσας στη στήλη του City Lover είχε κάνει ένα αφιέρωμα στο μαγαζάκι, γράφοντας τα εξής: «Γυναικεία ρούχα Αν χρειαζόσαστε απλά γυναικεία καλοκαιρινά ρούχα, της τελευταίας στιγμής, σας προτείνω την μπουτίκ «Telino». Τα περισσότερα τα σχεδιάζει και τα φτιάχνει η ίδια η κ. Μαρία Θεολόγου, και γι’ αυτό είναι σε θέση –παρά την καλή ποιότητά τους– να τα πουλάει πάμφτηνα, από 5 μέχρι 25 ευρώ. Θεμιστοκλέους 54, Εξάρχεια, 210 3813181».

τι έγραψε ένας φίλος στον τοίχο του στα social media? " Οι εξουσιαστές των Εξαρχείων αποφασίζουν ποιός ζει και ποιός πεθαίνει. Το κατάστημα που έκαψαν στη Θεμιστοκλέους στήριζε μία ολόκληρη οικογένεια. Ποιός "αγώνας" τους δικαιολογεί; Και για πόσο ακόμα;

Αντιγράφω από φίλη: "Η κυρία που το είχε, τα σχεδίαζε και τα έραβε μόνη της στο υπόγειο, όπου ήταν το ραφείο. Συντηρούσε την άνεργη και διπλωματούχο κόρη της, η οποία το άνοιγε όταν η μητέρα της πήγαινε για θεραπευτικά λουτρά στη λίμνη της Βουλιαγμένη.
Ήταν συμπαθέστατη και έκανε εδώ και 40 χρόνια αξιοπρόσεχτες και φθηνές δημιουργίες στον ίδιο χώρο, στον ίδιο δρόμο, στη Θεμοστοκλέους, επιλέγοντας πάντα βαμβακερά υλικά, γιατί τα συνθετικά της έφερναν δύσπνοια. Έβλεπες πως ήταν από τα παλιά εκεί. 
Μόνο τις Κυριακές έκλεινε και να που την Κυριακή μπήκε το μπουρλότο. Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί έχω στενοχωρηθεί πολύ, πάρα πολύ με την ολική καταστροφή της οικογένειάς της και τη δική της. Για το τίποτα!"

Πηγή: Athensvoice.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News