Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαράξενα"Καρέλιας": για δεύτερη σερί χρονιά ...χρύσωσε τους εργαζόμενους

“Καρέλιας”: για δεύτερη σερί χρονιά …χρύσωσε τους εργαζόμενους

|

Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται σε εργαζόμενους και φορείς της εταιρείας «Καρέλιας» Προσφέρει -μεταξύ άλλων- επίδομα παρουσίας, χρήματα για το εορταστικό τραπέζι και έκτακτη οικονομική επιχορήγηση που ξεκινά από τα €1.000 και αυξάνει ανάλογα με το εισόδημα

Η συνήθεια που έγινε λατρεία…. Πιστή στη «συνήθεια» των τελευταίων ετών η γνωστή καπνοβιομηχανία προχωρά σε σημαντικές παροχές προς τους εργαζόμενους. Τις φετινές ανακοίνωσε ο Ανδρέας Γ. Καρέλιας σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους. Περιλαμβάνουν:

* Ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι που θα είναι φέτος €200 καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

* Το επίδομα παρουσίας θα είναι € 850,00 καθαρά. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. Πέρυσι το ποσό αυτό το έλαβε το 83% των εργαζομένων.

* Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500 καθαρά.

* Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2017, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500 καθαρά.

* Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2017.

* Όλοι οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.000 καθαρά. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από €2.500 θα λάβουν, πέραν των € 1.000, επιπλέον € 300, ήτοι € 1.300 καθαρά.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από €1.700 και κάτω, θα λάβουν πέραν των € 1.000 και των €300,00, μία ακόμη πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση €200 καθαρά, ήτοι € 1.500 καθαρά. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως και € 1.200 και οι οποίοι έχουν από δυο ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 450,00 καθαρά για κάθε ανήλικο παιδί.

* Ο κάθε λαχνός της γιορτής που διοργανώθηκε είναι € 800,00 καθαρά.

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές. Δηλαδή, η Εταιρεία θα καλύψει με δικά της χρήματα, όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους.

Και φορείς

Φέτος μάλιστα προχωρά και μια ξεχωριστή πρωτοβουλία με σκοπό την ενίσχυση των σημαντικών φορέων τόσο της πόλης μας αλλά και της ελληνικής επικράτειας. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσόν των €500.000 ως εξής:

1) Πρώτο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμάτας με το ποσόν των €75.000

2) Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας με το ποσόν των €75.000

3) Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ. ΑΜΕΑ) με το ποσόν των €75.000

4) Παιδικά Χωρία SOS Καλαμάτας με το ποσόν των €75.000

5) Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το ποσόν των € 50.000

6) Χαμόγελο του Παιδιού με το ποσόν των €150.000

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να ξεπεράσουν και πάλι το ποσόν των €3.000.000 ευρώ, το οποίο, όπως και πέρσι, αποτελεί το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δώσει ποτέ η εταιρεία.

Καρέλιας: Η προσπάθεια συλλογική

Τι δήλωσε ο ισχυρός άνδρας για τις κινήσεις αυτές που έγιναν με στόχο τη βελτίωση όχι μόνο την αναβάθμιση της ζωής των εργαζομένων αλλά και την βελτίωση της ψυχολογίας τους; Ο Ανδρέας Καρέλιας τόνισε «Είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε σημαντικές και πρωτόγνωρες προκλήσεις μπροστά μας, που μόνον εάν τις αντιμετωπίσουμε με τον σωστό τρόπο, θα νιώσουμε την ικανοποίηση της επιτυχίας που πηγάζει από τους κόπους μας», τόνισε στην ομιλία του ο Ανδρέας Καρέλιας. «Η προσπάθεια και οι ευθύνες πέφτουν σε όλους μας, στο κομμάτι που αναλογεί στον καθένα. Από την διακυβέρνηση ενός μικρού μαγαζιού μέχρι την διακυβέρνηση μιας χώρας, η προσπάθεια οφείλει και πρέπει να είναι συλλογική. Μια θεωρητικά ασήμαντη λογιστική εγγραφή, μια μικρή σχετική ρύθμιση σε μια πακεταριστική, από την εξέταση ενός πλάνου επενδύσεων, την εξέταση εισόδου σε μια νέα αγορά, πρέπει όλα να γίνονται με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τα οφέλη θα τα δούμε όλοι, όχι οι λίγοι. Την ζημιά επίσης θα την βιώσουμε όλοι, όχι οι λίγοι».

Όπως είπε «μια πρόσφατη μελέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι το 30% των ανθρώπων νιώθουν δεμένοι με την δουλειά τους. Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 70% είτε δεν έχει κανένα δέσιμο με την δουλειά του, είτε, να το πω απλά, αποστρέφεται την δουλειά του. Λίγο πολύ πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και σε άλλες χώρες του κόσμου, αλλά και στην δική μας χώρα, την Ελλάδα.

Σε αυτήν την εταιρεία λοιπόν, αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να μην ισχύουν αυτά τα ποσοστά αλλά τα ακριβώς αντίθετα. Ένα από τα πράγματα που έχουμε πετύχει σε αυτήν την εταιρεία είναι το δέσιμο που έχουμε ο ένας με τον άλλο, την αγάπη για την δουλειά μας. Είναι κάτι που το βλέπω στα μάτια των συναδέλφων μας που έρχονται να με χαιρετήσουν όταν παίρνουν σύνταξη».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Εκτακτο – Νάξος: Δεν “είδε” το αεροπλάνο της Olympic Air το αεροδρόμιο και γύρισε Αθήνα

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος της Olympic Air το αεροδρόμιο της Νάξου - Επέστρεψε στην Αθήνα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΠΝΟ: Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά (Μεγάλη Τετάρτη)

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 1η Μαΐου – Απεργία της ΠΝΟ (διαβάστε την ανακοίνωση)

ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Θα διατεθεί στους παραγωγούς, δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του

Πάσχα: Εκπτώσεις για την μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ελληνική Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των “Σπαρτιατών”, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της “Ελληνικής Λύσης”

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Πώς έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος με την κυβέρνηση

Βρέθηκε η χρυσή τομή... Ποιες ήταν οι κατάλληλες κινήσεις

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος