Κάσος: Τώρα και στρατιώτες - εκπαιδευτικοί....

Μόνο στην Ελλάδα και μάλιστα πανηγυρίζουμε... Τι θέλουμε να πούμε; Μέχρι πρόσφατα είχαμε τους γιατρούς που ως στρατιωτικοί κάλυπταν κενά στην ακριτική Ελλάδα.. Φέτος, για πρώτη φορά είδαμε τους "δανεικούς" εκπαιδευτικούς, δηλαδή να μεταφέρονται από το ένα σχολείο στο άλλο μέχρι να βρεθεί λύση, τώρα έρχονται και οι στρατιώτες - εκπαιδευτικοί. Οπου δεν μπορούν να υπηρετήσουν κανονικοί εκπαιδευτικοί, τη λύση δίνει ο στρατός.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση της Κάσου, όπου όπως είναι γνωστό υπήρχε θέμα με απουσία εκπαιδευτικού καθηγηγή πληροφορικής... Και όπως διαβάζουμε με πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρωθυπουργός επιλύθηκε προσωρινά το πρόβλημα έλλειψης καθηγητή Πληροφορικής στην Κάσο, καθώς με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έφτασαν στο νησί δύο στρατιώτες – πτυχιούχοι Πληροφορικής, μέχρι την τοποθέτηση καθηγητή σε μόνιμη βάση από το υπουργείο Παιδείας.

Πιο αναλυτικά, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ακριτικό νησί τέθηκε το ζήτημα από μαθητή που επιθυμούσε να δώσει εξετάσεις σε σχολή Πληροφορικής, ωστόσο λόγω απουσίας καθηγητή η προετοιμασία του θα ήταν ελλιπής.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να βρει λύση στο πρόβλημα κι έτσι το πρωί της Παρασκευής έφτασαν στην Κάσο δύο στρατιώτες που είναι πτυχιούχοι Πληροφορικής, προκειμένου να προετοιμάσουν όσους μαθητές προτίθενται για τις πανεπιστημιακές εξετάσεις στο παραπάνω αντικείμενο, ύστερα από ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί καθηγητής Πληροφορικής στο ακριτικό νησί, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σε μόνιμη βάση. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News