Καστελόριζο: Αναλαμβάνει το Πολεμικό Ναυτικό να μεταφέρει τους ετεροδημότες

Πως το είχε πει το πρωί ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου, Γιώργος Αχλαδιώτης; "Μας ενημέρωσαν σήμερα ότι ήταν το τελευταίο δρομολόγιο επειδή την Κυριακή, που είναι οι εκλογές, δεν μπορεί να προσεγγίσει το νησί. Δηλαδή πάνω από 300 περίπου άτομα δεν θα ψηφίσουν. Όσοι πρόλαβαν να έρθουν σήμερα θα μείνουν και θα φύγουν την Δευτέρα. Και να σημειωθεί ότι την Κυριακή έχουν βγάλει και την navtex για το νησί που γίνονται οι ασκήσεις με αληθινά πυρά. Το Καστελόριζο δηλαδή, δεν το υπολογίζει κανένας; Δεν μας ακούει κανένας, ντροπή. Δεν μπορεί το κράτος να μας στείλει ένα πλοίο για να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες των ψηφοφόρων;"

Ε, απάντηση είχαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα βάλει αύριο Κυριακή 7 Ιουλίου, το Πολεμικό Ναυτικό να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.. Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά έτσι δεν είναι;  Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στις 07:00 και στις 14:00 θα αναχωρήσει πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού από το λιμάνι της Ρόδου με προορισμό το ακριτικό νησί και με δυνατότητα μεταφοράς 40 επιβατών το κάθε δρομολόγιο.

Εφόσον κριθεί σκόπιμο, στις 09:00 θα αναχωρήσει από τον λιμένα της Ρόδου και πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος με τον ίδιο προορισμό και με δυνατότητα μεταφοράς 30 επιβατών.