Κέρδισε και το ...porno (video)

Από τις 24 Απριλίου το Game of Thrones μέσω του έκτου κύκλου του ήρθε και πάλι στη ζωή μας. Και μπήκε πιο δυνατά από ποτέ σπάζοντας όχι μόνο κάθε ρεκόρ αλλά ρίχνοντας και νοκ άουτ τη μεγαλύτερη βιομηχανία στο διαδίκτυο που δεν είναι άλλη απ’ αυτή του πορνό… Μάλιστα, η προβολή του πρώτου επεισοδίου αρχικά μείωσε την κίνηση στο διαδίκτυο και στη συνέχεια ακολούθησε πραγματική εισβολή εκατομμυρίων φίλων της σειράς στο Internet προς αναζήτηση βίντεο, φωτογραφιών και άλλου υλικού για την σειρά.

Ξεκινάμε από το …ρεκόρ τηλεθέασης.

Έκανε νέο ρεκόρ τηλεθέασης, για να το πετύχει, όμως, χρειάστηκε και τη βοήθεια της online πλατφόρμας του HBO -κάτι που επιβεβαιώνει τη σταδιακή στροφή των θεατών στο online streaming-, αλλά και ένα... μαγείρεμα των αριθμών. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η πρεμιέρα του έκτου κύκλου προσέλκυσε 7,9 εκατ. τηλεθεατές, δηλαδή 1% λιγότερους σε σύγκριση με την πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου. Μάλιστα, αν προσθέσουμε και τους τηλεθεατές που είδαν μία από τις δύο επαναλήψεις της πρεμιέρας την ίδια ημέρα, η διαφορά αυτή αυξάνεται στο 4-5%, σύμφωνα με υπολογισμούς του Entertainment Weekly. Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, βάζουμε στην εξίσωση και τους συνδρομητές του HBO που αποφάσισαν να αφήσουν κλειστή την τηλεόρασή τους και να δουν τη σειρά που βασίζεται στα βιβλία του Τζορτζ Μάρτιν από το PC ή τη φορητή συσκευή τους μέσω των υπηρεσιών HBO Go και HBO Now. Συνολικός λογαριασμός: 10,7 εκατ. θεατές, ήτοι 400 χιλιάδες περισσότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο σημειώθηκε από το φινάλε της πέμπτης σεζόν (10,3 εκατ.) και 9% υψηλότερα έναντι της περυσινής πρεμιέρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιοι θεατές «μετανάστευσαν» στις υπηρεσίες streaming (εξ ου και τα χαμηλότερα νούμερα τηλεθέασης), ενώ υπήρχε και ένα κομμάτι που ήταν νέο κοινό που δεν υπήρχε πέρυσι. Έτσι, το Game of thrones συνεχίζει προς το παρόν την παράδοσή του, σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο αυξάνει το κοινό του. Ενώ την πρώτη σεζόν η μέση τηλεθέαση ήταν 2,52 εκατ. τηλεθεατές, πέρυσι η σειρά έφτασε να προσελκύει κατά μέσο όρο 6,88 εκατομμύρια (με οριακή αύξηση σε σύγκριση με την τέταρτη σεζόν.

Η κόντρα

Όμως έχει ενδιαφέρον έχει η μάχη σε επίπεδο internet και επισκεψιμότητας σε άλλους δικτυακούς τόπους που έχουν κυρίαρχο ρόλο, όπως είναι αυτός του πορνό. Το δημοφιλέστερο portal πορνογραφικού περιεχομένου στο Internet, το Pornhub, ανακοίνωσε ότι η επισκεψιμότητα στο portal παρουσίασε πτώση 4% την ώρα της προβολής της σειράς. Μην νομίσει κάποιος ότι το 4% είναι μικρή μείωση γιατί λόγω της τεράστιας επισκεψιμότητας του συγκεκριμένου portal αυτό το 4% μεταφράζεται σε πολλά εκατομμύρια χρήστες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2015 το Pornhub δέχτηκε 21.2 δισ. επισκέψεις χρηστών!

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Game of Thrones αφού αρχικά μείωσε την κυκλοφορία στο Διαδίκτυο την ώρα της προβολής του στη συνέχεια κυριάρχησε μέσα σε αυτό! Η αναζήτηση δεδομένων στο Internet για το Game of Thrones αμέσως μετά την λήξη του επεισοδίου αυξήθηκε κατά 370% σε σχέση με τις αναζήτησεις για την σειρά πριν την έναρξη του νέου κύκλου.

Και δείτε το preview του δεύτερου επεισοδίου του Games of Thrones (ξημερώματα Δευτέρας του Πάσχα) 

Με πληροφορίες από το vima.gr