Κίναρος: Ο στρατός έφτιαξε το σπίτι της κυρά Ρηνιώς

Κίναρος

Ενα μικρό θαύμα ολοκληρώθηκε πρόσφατα... Στην Κίναρο, ολοκληρώθηκαν από τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ οι εργασίες επισκευής και αναβάθμισης της πέτρινης οικίας όπου διαμένει η Ειρήνη Κατσοτούρχη, η μοναδική κάτοικος του νησιού.

Οι εργασίες, οι οποίες παρουσίασαν ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω χρόνιων επισκευαστικών απαιτήσεων και της έλλειψης βασικών υποδομών στο νησί, περιελάμβαναν ενίσχυση της στατικής επάρκειας της οικίας, κατασκευή νέας στέγης 40 τ.μ. και στοχευμένες κτιριακές αναβαθμίσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης της κ. Κατσοτούρχη στον μέγιστο δυνατό βαθμό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. 

3053536-1536x1024.jpg

Ποια είναι η κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος της Κινάρου

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη γεννήθηκε στην Αμοργό και μεγάλωσε στην Κίναρο. Όταν παντρεύτηκε έζησε με την οικογένειά της στην Κάλυμνο προτού μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όταν επέστρεψαν, με τον σύζυγό της αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Κίναρο, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειάς της που κατοίκησε στο νησί από τις δύσκολες ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με τον σύζυγό της αποσύρθηκαν στην Κίναρο το 2000 και όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή το 2013, η κυρά Ρηνιώ απέμεινε μόνη να φυλάει Θερμοπύλες στη βραχονησίδα. Συντροφιά της είναι τα αιγοπρόβατά της και το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.  Ο ένας γιος της που ζει στην Κάλυμνο – όπως και η κόρη της, ο δεύτερος γιος της μένει στην Αυστραλία – την επισκέπτεται συχνά και μένει και εκείνος όσο μπορεί μαζί της.

Όπως έχει αναφέρει η ίδια, μία φορά την εβδομάδα έρχεται επιδοτούμενο καΐκι από την Αμοργό και της φέρνει τρόφιμα και ότι χρειάζεται. Αν δεν έχει καλό καιρό, μπορεί να κάνει και 20 ημέρες. Πριν λίγο καιρό, η κυρά Ρηνιώ – αν και μοναδική κάτοικος του νησιού – έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, στέλνοντας το δικό της μήνυμα. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα infowoman.gr 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News