Κλαρίνα εναντίον αγριογούρουνων

Απελπισμένοι δηλώνουν οι αγρότες του Τρικόρφου Ναυπακτίας με την αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων το τελευταίο διάστημα στη περιοχή. Το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο λόγω της εποχής που οι καλλιέργειες αρχίζουν να αποδίδουν και οι αγρότες είναι έτοιμοι να «θερίσουν» τους κόπους τους.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι φέτος θα είναι μια καταστροφική χρονιά για αυτούς διότι τα αγριογούρουνα με τους ρυθμούς που επισκέπτονται τα χωράφια τους μέσα σε ένα μήνα δεν θα αφήσουν ίχνος από καλαμπόκι.

Θέλοντας να προστατέψουν τα χωράφια τους αναζητούν διάφορους μεθόδους μιας και βρίσκονται εκτός κυνηγητικής περιόδου. Μια από αυτές είναι η τοποθέτηση ραδιοφώνων στα χωράφια για να τρομάζουν τους καταστροφικούς για τις σοδιές τους επισκέπτες.

Η λύση όπως είπαν, είναι να δοθεί τοπική άδεια για να μπορούν να κυνηγούν ακόμη και τώρα στη περιοχή έτσι ώστε να περιορίσουν το πληθυσμό τους ή να τα τρομάξουν και να τα αποτρέψουν από τα χωράφια τους. Επίσης ζητούν από τον ΕΛΓΑ να επισκεφτεί την περιοχή και καταγράψει τις καταστροφές που έχουν γίνει.

Πηγή: nafpaktianews.gr