Κλήρωσαν στην Κύπρο οικιακή βοηθό (!!!)

Ξέρεις τι είναι να περιμένεις από τον Αη Βασίλη να σου φέρει ως δώρο παιχνίδια και αντ’ αυτού να δεις μπροστά σου μία οικιακή βοηθό από την Απω Ανατολή; Για κάποιους μπορεί να ακούγεται …χρήσιμο. Όμως, όταν είσαι μαθητής δημοτικού μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Και λογικό είναι να σε πάρουν τα κλάματα. Η ιστορία πάντως είναι αληθινή και συνέβη στο Α' Δημοτικό σχολείο Αραδίππου, στη Λάρνακα της Κύπρου, όπου ως είθισται σχεδόν σε όλα τα σχολεία, πώλησε λαχνούς για τη Χριστουγεννιάτικη κλήρωση που πραγματοποιείται πριν τα κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές.

Τα δώρα πολλά... χαλιά, πετρέλαιο θέρμανσης, αεροπορικό εισιτήριο και... μία οικιακή βοηθός! Τι σημαίνει το δώρο αυτό; Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπαν στη Cyprus Times οικείοι του παιδιού που κέρδισε το πρωτότυπο αυτό δώρο, η οικογένεια είχε την ευκαιρία να έχει τη δικιά της οικιακή βοηθό, η οποία θα ερχόταν στην Κύπρο με τα έξοδα μεταφοράς της να είναι πληρωμένα.

Το συμβάν δημιούργησε έντονες αντιδράσεις ενώ δεν υπήρξε μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν είχε γνώση του γεγονότος αφού οι Σύνδεσμοι Γονέων δεν έχουν οποιαδήποτε οργανική σχέση με το υπουργείο. Πληροφορίες που αναφέρονται σε κυπριακά ΜΜΕ, σημειώνουν ότι κλήρωση με το «ίδιο δώρο» είχε γίνει και πέρυσι.

Ο μαθητής που κέρδισε το «δώρο» απογοητεύθηκε καθώς άλλοι συμμαθητές του κέρδισαν παιχνίδια.  Οι γονείς του δεν έχουν αποφασίσει αν θα αξιοποιήσουν τον λαχνό που περιλαμβάνει τη καταβολή των εξόδων για εργοδότηση οικιακής βοηθού από το εξωτερικό. Το τελευταίο διάστημα οι περισσότερες οικιακές βοηθοί στη Κύπρο προέρχονται από το Βιετνάμ.

Με πληροφορίες από το Protothema.gr