Κράνη στους "αδιάφορους"

Και η ΛΕΜΟΝ (Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου) το … χαβά της. Θέλει σώνει και καλά να μας μάθει να χρησιμοποιούμε σωστά το κράνος ως οδηγοί δικύκλων. Οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε χρησιμοποιούμε το κράνος ως … κόσμημα. Κυρίως στον αγκώνα του αριστερού χεριού. Τώρα η ΛΕΜΟΝ επιμένει «το κράνος στο κεφάλι». Λες και δεν έχουμε άλλα προβλήματα και χρειαζόμαστε ένα ακόμη για το κεφάλι. Ας είναι. Το κάνουν για το καλό μας και τους ευχαριστούμε.

Βίντεο

Όπως έχουμε αναφέρει ο μήνας Ιούνιος είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την οδική ασφάλεια. Και πρόσφατα στην Πλάκα έγινε γύρισμα βίντεο με αυτό το θέμα. Την σωστή και απαραίτητη χρήση του κράνους από τους οδηγούς. Το βίντεο είχε ένα απλό αλλά καθημερινό σενάριο: μία οικογένεια πηγαίνει για φαγητό σε ένα παραλιακά κέντρο και λίγο πριν αρχίσει το γεύμα, ο πατέρας δέχεται ένα τηλεφώνημα. Προφανώς είναι σημαντικό αφού αναγκάζεται να φύγει χωρίς να ολοκληρώσει το γεύμα με την οικογένειά του. Και λίγο πριν αναχωρήσει με τη μηχανή, ο μικρότερος σε ηλικία γιος του τρέχει να τον προλάβει και του προσφέρει το κράνος από τη στιγμή που ο πατέρας ετοιμάζονταν να αναχωρήσει χωρίς αυτό. Βλέπετε το κράνος αποτελεί και είναι δώρο ζωής.

Δωρεά

Όμως υπάρχει και συνέχεια. Και έρχεται μέσα από την ιστοσελίδα του προέδρου της ΛΕΜΟΝ, Κυριάκου Κουκά, ο οποίος ενημερώνει για την επόμενη δράση. Που δεν είναι άλλη από την δωρεά 15 κρανών σε ισάριθμους … αδιάφορους δικυκλιστές. Όπως αναφέρεται αιφνιδιαστικά και χωρίς να υπάρχει ενημέρωση ημερομηνίας τις επόμενες ημέρες μέλη του συλλόγου θα βγουν στο δρόμο και όχι μόνο θα ενημερώνουν τους οδηγούς αλλά θα προσφέρουν και τα κράνη στους «ξεχασιάρηδες». Η χορηγία είναι από τον επιχειρηματία και λάτρη της μοτοσυκλέτας Λευτέρη Συρίγο ενώ το χεράκι της θα βάλει και η Αστυνομία της Νάξου που είναι πάντα κοντά στον πολίτη και θέλει την καλύτερη δυνατή οδηγική συμπεριφορά απ’ αυτόν ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα… Παράλληλα, η Λέσχη δίνει ραντεβού τον Σεπτέμβριο με περισσότερες δράσεις..

Διαβάστε την σχετική ανάρτηση:

« Καλημέρα σε όλους τους φίλους μας....

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου συνεχίζοντας την δράση της σε ότι αφορά την ευαισθητοποίηση των δικυκλιστών που δεν θέλουν να φορέσουν το πολυτιμότατο κράνος, αποφάσισε να βγει στους δρόμους και να μοιράσει 15 κράνη στους 15 πρώτους αδιάφορους δικυκλιστές.

Μια προσπάθεια καλής θέλησης τόσο των μελών μας όσο και της Αστυνομικής Διεύθυνσης του τόπου μας.

Μια προσπάθεια να βρεθούμε στο δρόμο εκεί που παίζονται όλα τα παιχνίδια με την ζωή και εμείς με χαζές πάντα δικαιολογίες προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Δίνουμε ραντεβού λοιπόν στην άσφαλτο καβάλα πάνω σε αυτό που αγαπάμε και μου μας χαρίζει ζωή, έχοντας μαζί μας τα πολύτιμα δώρα που θα πάρουν πραγματική αξία μόνο όταν τα βάλετε στο κεφάλι σας.

Ο Συρίγος Λευτέρης είναι ο άνθρωπος που μας έκανε χορηγία τα κράνη αυτά πιστεύοντας και αυτός με την σειρά του ότι μια τέτοια κίνηση μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Η καλή θέληση όλων εμάς είναι το όπλο μας μιας και εμείς αγαπάμε τη ζωή και μας αρέσει να απολαμβάνουμε παρέα με την μηχανή μας το κάθε μέτρο το κάθε δευτερόλεπτο.

Και κλείνοντας θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους καλό καλοκαίρι και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας μετά τον Αύγουστο με πιο πολύ όρεξη και όλους εσάς πιο κοντά στη λέσχη μας....

Α !!!! το ραντεβού μας στην άσφαλτο δεν έχει οριστεί ακόμα αλλά μάλλον δεν αργεί........................»