Κρήτη: Λετονός καλείται να πληρώσει για το ελικόπτερο διάσωσης

Θεσσαλία

Ενεργοποιείται για πρώτη φορά (στη Κρήτη γιατί σε άλλες περιοχές το έχουμε δει) , μετά από διαταγή του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και με εντολή του Λιμενάρχη Ηρακλείου, η διαδικασία για τον καταλογισμό του συνολικού κόστους επιχείρησης έρευνας και διάσωσης σε …διασωθέντα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η διαδικασία κινήθηκε από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου και αφορά στην επιχείρηση διάσωσης Λετονού, ο οποίος ξεκίνησε με το κανό του από τη Χερσόνησο για να φτάσει στη Ντία, την ώρα που σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση κανό πέραν των 500 μέτρων από την ακτή.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου, όταν ο νεαρός Λετονός ξεκίνησε με το κανό για να φτάσει στην Ντία, ωστόσο κινδύνευσε έξι ναυτικά μίλα ανοιχτά της Χερσονήσου και κάλεσε σε βοήθεια, ειδοποιώντας τις αρχές.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του συμμετείχε σκάφος του λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη, ενώ σηκώθηκε και ελικόπτερο.

Ο 31χρονος εντοπίστηκε, καλά στην υγεία του αλλά εξαντλημένος και περισυνελέγη από το σκάφος του λιμενικού και πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κόστος της …απερισκεψίας και της επιχείρησης διάσωσής του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News