Κρήτη: Μαθητές της 1ης Γυμνασίου Χανίων μοίρασαν ...κλήσεις (φωτό)

Μήπως πρέπει να μάθουμε από τους μικρότερους; Γιατί έχουν έναν δικό τους ιδιαίτερο τρόπο να δείχνουν την αλήθεια… Και έτσι πονάει περισσότερο. Και είναι καιρός να πάρουμε τα παιδιά περισσότερο στα σοβαρά… Είναι άλλωστε η επόμενη κυρίαρχη γενιά…. Γιατί τα λέμε αυτά; Μα γιατί την περασμένη εβδομάδα γιορτάσαμε την «εβδομάδα σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο χωρίς αυτοκίνητο» και οι μαθητές στα Χανιά βγήκαν στους δρόμους και «μοίρασαν» κλήσεις σε οδηγούς οι οποίοι είχαν παρκάρει αντικανονικά, εμποδίζοντας την κυκλοφορία όχι μόνο των αυτοκινήτων και των οχημάτων, αλλά και όλων των πολιτών –κυρίως δε εκείνων που έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας να κυκλοφορήσουν στην πόλη.

Αυξημένα επίπεδα δυσκολίας μετακίνησης μέσα στην πόλη αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, οι τραυματίες, οι συνάνθρωποί μας που μετακινούνται με αναπηρικά αμαξίδια, οι μητέρες με τα καροτσάκια των μωρών. Εκτός από τις κλήσεις που μοίρασαν στους αδιάφορους οδηγούς της πόλης, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους φυσικά και όχι το πρόστιμο, οι μαθητές απέκτησαν εμπειρία μετακίνησης σε πεζοδρόμια και σταυροδρόμια με αναπηρικά αμαξίδια και με καροτσάκια μωρών.

Μάλιστα ανάρτησαν και τις σχετικές φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το εξής σχόλιο:  «Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Χωρίς Αυτοκίνητο και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χανίων βγήκαμε στους δρόμους και δώσαμε κλήσεις!

Ναι, και μάλιστα ήταν ροζ!

Αμάξια σε πάρκα, σε πεζοδρόμια, σε πεζόδρομους, σε ράμπες αναπήρων και στάσεις λεωφορείων.

Είχαμε και αναπηρικό αμαξίδιο και νιώσαμε τι σημαίνει να είσαι εγκλωβισμένος.

Είχαμε και καροτσάκι μωρού και βιώσαμε τι σημαίνει να μη χωράς πουθενά.

Είδαμε όμως και αρκετό σεβασμό σε ράμπες και θέσεις αναπήρων και πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάτι γίνεται στην οδική συμπεριφορά του Χανιώτη οδηγού.

Εμείς σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες μας και τα συμπεράσματα δικά σας!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News