Κρήτη: Μητέρα δέχθηκε φραστική επίθεση επειδή θήλαζε δημόσια το μωρό της

Αρχές του μήνα και όλη η Ελλάδα κινήθηκε στους ρυθμούς του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού… Κίνηση που έγινε για 8η σερί χρονιά με Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας. Μάθαμε κάτι απ αυτή τη κίνηση; Είδαμε εκατοντάδες μητέρες να διεκδικούν το δικαίωμα να θηλάζουν τα παιδιά τους όταν αυτά θέλουν και όχι με βάση την συντηρητική μας άποψη Δικαίου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απελευθερωθήκαμε. Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα cretapost.gr “ στο Ηράκλειο δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι ασκούν bullying σε μητέρες που θηλάζουν δημόσια το μωρό τους. Ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε πριν λίγες ημέρες στην πλατεία Ελευθερίας όταν μία μητέρα κάθισε σ’ ένα παγκάκι προκειμένου να θρέψει το, 8 μηνών, βρέφος της.

Όπως, η ίδια εξιστορεί στο cretapost, την ώρα που θήλαζε περνάει μία παρέα ανδρών – ηλικίας 35 με 40 χρόνων – και αρχίζουν να της επιτίθενται φραστικά επειδή απλά… θήλαζε το μωρό της. Η φραστική επίθεση ήταν «στολισμένη» με αρκετούς χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Αρκετοί ήταν οι περαστικοί που πήραν το μέρος της και άρχισαν να λογομαχούν με την συγκεκριμένη παρέα.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία έρχεται να αναδείξει το πόσο κομπλεξικοί, στενόμυαλοι και στενόκαρδοι ζουν ανάμεσά μας εν έτη 2017.

Ο θηλασμός είναι συνδεδεμένος με το μυστήριο της ζωής. Έχει αποτυπωθεί σε πίνακες από μεγάλους ζωγράφους ανά τον κόσμο. Αποτελεί μία σκηνή τρυφερότητας, στοργής και αγάπης ενώ πρακτικά είναι η τροφή ενός βρέφους. Με κανέναν τρόπο δεν μπορεί κάποιος να το θεωρήσει άσεμνο ή χυδαίο. Εκείνοι όταν τρώνε το φαγητό τους, πάνε να κρυφτούν για να μην τους δουν;”