Κρουαζιέρα - μυστήριο

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι εταιρίες που διοργανώνουν κρουαζιέρες να αφήνουν κενό ένα .. προορισμό και να δίνουν το δικαίωμα στους επιβάτες να επιλέξουν αυτοί. Κάπως έτσι πέρυσι ήρθε στη Νάξο ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια το οποίο και αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι γιατί πολύ απλά οι επιβάτες του διάλεξαν ανάμεσα σε άλλους νησιωτικούς προορισμούς. Παράξενο ε; Και που να δείτε τα νέα δεδομένα.. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Tornosnews.gr  «μία πρωτοποριακή κρουαζιέρα θα πραγματοποιήσει μέσα στο Μάιο το πλοίο Europa 2 της εταιρίας Hapag-Lloyd Cruises, καθώς οι επιβάτες της θα επιλέξουν τα λιμάνια στα οποία θα γίνουν οι στάσεις, με μοναδικό δεδομένο την αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη και τον τερματισμό στον Πειραιά.

Η κρουαζιέρα, η οποία έχιε προγραμματιστεί για τις 14-24 Μαϊου και κοστίζει από 3.600 λίρες το άτομο, θα φιλοξενήσει επίσης το πρώτο διεθνές φεστιβάλ τσίρκου που διεξάγεται εν πλω ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίσουν οι ζωντανές ερμηνείες του μουσικού της τζαζ και ποπ μουσικής, Roger Cicero.

Ο καπετάνιος του Europa 2, Christian van Zwamen, θα παρουσιάσει στους επιβάτες μια λίστα με πιθανά δρομολόγια και λιμάνια, αναδεικνύοντας τις περιοχές όπου θα υπάρχει ηλιοφάνεια τις προσεχείς ημέρες. Ένας λέκτορας θα περιγράφει τα highlights κάθε πιθανού προορισμού. Η απόφαση όμως θα είναι των επιβατών, οι οποίοι μέσα από ψηφοφορία θα καθορίσουν το δρομολόγιο της κρουαζιέρας.

Υπάρχουν 20 προορισμοί στην ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στους οποίους θα κληθούν να επιλέξουν. Και στην Ελλάδα έχουμε τέσσερις προορισμούς: ο Λιμένας Θάσου, η Καβάλα, η Σάμος και η Μύκονος.

Έξι ακροβάτες θα διασκεδάζουν τους επιβάτες στο θέατρο του πλοίου, ενώ ένα πάνελ από κριτές θα συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής του καλύτερου ακροβατικού σε 2 βραδιές.