Κυκλάδες: Ακυβέρνητο σκάφος βρέθηκε από την Ανδρο στην... Μύκονο

Παρασκευή βράδυ ταχύπλοο σκάφος αναψυχής με επιβαίνοντες τρεις βούλγαρους πολίτες μετά από μηχανική βλάβη βρέθηκε ακυβέρνητο ανατολικά του Στενού της Άνδρου. Οι τρεις αλλοδαποί είχαν βγει προφανώς για βόλτα και δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση. Ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο Άνδρου. Το λιμεναρχείο Άνδρου εξέτασε την περίπτωση να βγει σκάφος από το Κόρθι που ήταν πιο κοντά.

Όμως εκείνη την ώρα στο νυχτερινό πέλαγος φυσούσαν άνεμοι 8 Μποφώρ! Λόγω του μεγάλου κυματισμού και του δυνατού αέρα δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα. Πριν όμως ληφθούν τελικές αποφάσεις στην Άνδρο διαπιστώθηκε πως ο δυνατός βόρειος άνεμος ξέσερνε το ακυβέρνητο σκάφος νότια στα ανοικτά της Τήνου. Η επιχείρηση επέστρεψε στην δικαιοδοσία του λιμεναρχείου Τήνου.

Το λιμεναρχείο Τήνου βγήκε τις πρωινές ώρες – που έκοψε ο αέρας - με το πλοιάριο του και σε συνεργασία με ιδιώτη, προσέγγισε το ταχύπλοο που είχε φτάσει στο Στενό μεταξύ Τήνου και Μυκόνου (!) και επέβλεψε στην ρυμούλκηση του σκάφους με τους βούλγαρους πολίτες από τον ιδιώτη στην Τήνο.

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά; "  Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Άνδρου,Τήνου και Μυκόνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Τ/Χ “PIRELLI” σημαίας Βουλγαρίας με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Τήνου και Μυκόνου.

  Άμεσα απέπλευσε προς εντοπισμό του, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και το Ε/Π-Α/Ψ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' ΝΤ25, όπου εντόπισαν το “PIRELLI”. Στη συνέχεια το ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' ρυμούλκησε το “PIRELLI” στο λιμένα Τήνου με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου κατέπλευσε με ασφάλεια και τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

  Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ταχύπλοου σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης"

Με φωτογραφία και πληροφορίες από το enandro.gr