Κυκλάδες: Εκανε kite-surf στην Σαντορίνη, βρέθηκε στην Ανυδρο Αμοργού (!!!)

kite-surf

Αυτά έχει ο αέρας στις Κυκλάδες. Αλλοδαπός χειριστής Kite Surf "σηκώθηκε" να απολαύσει τον ισχυρό άνεμο την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου , αλλά λίγο αργότερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας ενημερώθηκε ότι .. χάθηκε. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού του 42χρονου, με πέντε σκάφη, τα τρία ιδιωτικά. Εντοπίστηκε υγιής στην Ανυδρο Αμοργού, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τη Σαντορίνη. Ο 42χρονος ήταν  καλά στην υγεία, δήλωσε ότι δεν έκανε αίτημα βοήθειας κι αυτό γιατί έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου από την Λιμενική Αρχή.. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ακτοφυλακής 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για ύπαρξη αγνοούμενου 42χρονου αλλοδαπού χειριστή αετοσανίδας (kite-surf), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Θήρας και ν. Ανάφης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του, από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από τρία ιδιωτικά σκάφη. Ο ανωτέρω αλλοδαπός εντοπίστηκε λίγο αργότερα από Ι/Φ σκάφος, στην ν. Άνυδρο.

Ο εν λόγω χειριστής δήλωσε καλά στην υγεία του και δεν αιτούνταν ιατρικής βοήθειας, ενώ από το Λιμεναρχείο Θήρας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News