Κυκλάδες (Μύκονος): Οι αντιδράσεις από την απόφαση περιορισμού πτήσεων

Μύκονος - Naxospress

Ηταν λίγο πολύ αναμενόμενο... Εντονο και άμεσο ήταν το κύμα διαμαρτυρίας μετά την απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με την οποία εξέδωσε ειδική  ΝΟΤΑΜ  και με την οποία θέσπισε έως τις 27 Ιουνίου νέο περιοριστικό πλαίσιο, συγκεκριμένα την απαγόρευση όλων των προσγειώσεων και απογειώσεων ελικοπτέρων στη Μύκονο, που δεν γίνονται από το αεροδρόμιο ή από το ένα και μοναδικό ιδιωτικό εγκεκριμένο πεδίο εξυπηρέτησης Ε/Π στην περιοχή Καλαφάτη.

Επιστολή προς τον διοικητή της ΥΠΑ, Γιώργο Δριτσάκο, απέστειλαν πέντε ιδιωτικές εταιρείες που παρέχουν υπερεσίες αερομεταφορών, με ενοικιάσεις ελικοπτέρων.
 Η επιστολή κοινοποιείται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον υπουργό Τουρισμό, Χάρη Θεοχάρη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκου, και τον δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά.

Κι όπως τονίζεται «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε επικίνδυνη και παράνομη ενέργεια, η οποία παρεκκλίνει από τις προβλεπόμενες και ασφαλείς διαδικασίες πτήσεων», αναφέρεται στο ξεκίνημα της αίτησης διαμαρτυρίας.  Στη συνέχεια της επιστολής, όμως, υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία που εκδόθηκε πλήττει σφοδρά τις εταιρείες αερομεταφορών, ειδικά ύστερα από την περίοδο του εξάμηνου lockdown.

Ολόκληρη η  επιστολή

Screenshot_2021-06-16_at_8_23_13_PMScreenshot_2021-06-16_at_8_24_11_PM

Οι συντάσσοντες την επιστολή κάνουν λόγο για μια αδικαιολόγητη και αιφνίδια καθολική απαγόρευση που έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια και επιφέρει οικονομική ζημία από τη στιγμή που θα ακυρωθούν προπληρωμένες πτήσεις. 

Οι διαμαρτυρόμενοι εστιάζουν ακόμη στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον αερολιμένα Μυκόνου, ο οποίος λόγω του μειωμένου χώρου δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ελικοπτέρων.

Στην επιστολή γίνεται, δε, λόγος για τις συνέπειες που θα έχει η NOTAM όχι μόνο στην τουριστική κίνηση της Μυκόνου, καθώς πολλοί ταξιδιώτες προς το νησί επιλέγουν να μετακινηθούν με ελικόπτερο, αλλά και εν γένει στην άσχημη εικόνα που θα καλλιεργηθεί στη χώρα μας.

Με πληροφορίες από την σελίδα protothema.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News