Λέρος: ευτυχώς που καθυστέρησε η νύφη

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι έχουμε εκνευριστεί λίγο πριν την έναρξη γαμήλιας τελετής με την καθυστέρηση στην άφιξη των μελλόνυμφων. Ενός εθίμου που κρατούν με νύχια και δόντια όλοι και κυρίως οι νύφες… Με αποτέλεσμα να έχουν σκηνές άπειρου κάλλους όταν κάποιοι ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Όπως στη περίπτωση γαμήλιας τελετής το περασμένο Σάββατο στο Λακκί της Λέρου όπου οι καλεσμένοι θα πρέπει να ήταν ευγνώμονες από την καθυστέρηση. Κι αυτό γιατί δεν τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι….

Τι θέλουμε να πούμε; Ότι στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου όπου ήταν προγραμματισμένη η γαμήλια τελετή, πριν από την έναρξή της κι ενώ περίμεναν τη νύφη, έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι του ταβανιού μαζί με μεγάλα κομμάτια ψευδοροφής, μπογιάς και σοβά πέφτοντας πάνω σε ό,τι υπήρχε στο κέντρο της Εκκλησίας. Και λόγω της καθυστέρησης, οι περίπου 200 συγγενείς, προσκεκλημένοι και κυρίως ο γαμπρός περίμεναν στον αύλειο χώρο.  Από την κατάρρευση του οικοδομήματος υπήρξε τραυματισμός μιας γυναίκας η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λέρου όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο.

Κι όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «Ευτυχώς που καθυστέρησε η νύφη διότι αλλιώς θα είχαμε τραγωδία» έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στους προσκεκλημένους που περίμεναν… Να σημειώσουμε ότι ο γάμος έγινε τελικά αλλά στο προαύλιο της εκκλησίας και με καθυστέρηση αρκετής ώρας χωρίς όμως να φταίει η νύφη…

Με πληροοφορίες και φωτό από το Lerosnews.gr