Μ. Βρετανία: Αναστολή στα στοιχήματα για τις αμερικανικές εκλογές

Τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία ανέστειλαν σήμερα το στοιχηματισμό για το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19.

Η Ladbrokes, η Paddy Power, που εδρεύει στην Ιρλανδία, καθώς και η διαδικτυακή πλατφόρμα Betfair είναι μεταξύ των εταιριών που ανέστειλαν όλα τα στοιχήματα για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

"Προσωρινά κατεβάσαμε τις αμερικανικές εκλογές καθώς αναμένουμε περαιτέρω ενημέρωση –είναι καθιερωμένη διαδικασία και ευχόμαστε περαστικά στον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ", ανέφερε εκπρόσωπος της Ladbrokes σε ανακοίνωση.

Η Betfair έδωσε την Τετάρτη πιθανότητες νίκης 60% στον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν μετά την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των δύο αντιπάλων. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν αυξήθηκαν από το 56% πριν από την τηλεμαχία. Οι πιθανότητες του Τραμπ μειώθηκαν στο 40%.

Μεγαλύτερες πιθανότητες δίνουν στον Μπάιντεν οι στοιχηματικές μετά το ντιμπέιτ

Όπως στις δημοσκοπήσεις μετά το ντιμπέιτ έτσι και στα στοιχήματα οι προβλέψεις για το φαβορί και τον νικητή δεν «πέφτουν» πάντα μέσα, ανεξάρτητα από τις πιθανότητες που δίνιε η μία ή άλλη επιλογή, όπως γνωρίζουν καλά όσοι ασχολούνται με το «σπορ¨του τζόγου.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Μπάιντεν τις εκλογές είναι 61,73% και για τον Τραμπ 39,4%. Μετά το χθεσινό ντιμπέιτ ο Μπάιντεν αύξησε τις πιθανότητες του κατά 7,3% ενώ οι πιθανότητες του Τραμπ μειώθηκαν κατά 3,4%.

Όπως αναφέρει μια από τις πολλές στοιχηματικές εταιρείες μέσα σε μια βραδιά οι πιθναότητες του Τράμπ από 42,8% έπεσαν σε 39,4% ενώ του Μπάιντεν από 54,4% εκτινάχθηκαν σε 61,73%.

Όμως, παρά το γεγονός ότι oι ευρωπαϊκές στοιχηματικές δίνουν ως φαβορί τον Μπάιντεν η απόδοση δεν είναι μικρή. Για ένα ευρώ ποντάρισμα στον Μπάιντεν παίρνεις απόδοση περίπου 1,6 – 1,7 ενώ στον Τραμπ περίπου 2,0 – 2,2. Έτσι, φαίνεται πως ακόμη παρά την οικτρή, αντιαισθητική, ρατσιστική και εν πολλοίς αγοραία εμφάνιση του αμερικανού προέδρου για τα δεδομένα του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού στο debate, οι πιθανότητες είναι σχετικά υψηλές καθώς το στυλ (sic!) του Τραμπ συγκεντρώνει πολλούς οπαδούς στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ ο στοιχηματισμός για πολιτικά και εκλογές δεν επιτρέπεται. Όμως, εταιρείες ζητούν από το κοινό να συμμετάσχει και μοιράζουν δώρα αξίας έως 100.000 δολάρια.

Όμως, εξειδικευμένες ιστοσελίδες παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών στοιχηματικών.

Οι αμερικανικές στοιχηματικές προσέφεραν δωρέαν στοιχήματα και για το debate με έπαθλα μετρητά ή δώρα. Τα στοιχήματα ήταν του τύπου:

« Θα είναι ο χαρακτηρισμός «Κοιμισμένος Τζο»  ο πρώτος που θα απευθύνει ο Τραμπ;».  «Θα πει περισσότερες φορές τη λέξη “fake news” ή Κίνα;»

Πάντως, πρόεδρος στις ΗΠΑ εκλέγεται όποιος έχει κερδίσει 270 εκλέκτορες, οι οποίοι προέρχονται από κάθε Πολιτεία ξεχωριστά. Όποιος κερδίσει μια Πολιτεία κερδίζει και όλους τους εκλέκτορες. Και το αποτέλεσμα θα κριθεί κυρίως από τις 6 αμφίρροπες Πολιτείες καθώς οι υπόλοιπες σπανίως αλλάζουν χέρια.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News