Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΜας είπαν όχι ...μαύρους και εργένηδες

Μας είπαν όχι …μαύρους και εργένηδες

|

Απίστευτες δηλώσεις από τον αρμόδιο υπουργό Μετανασταευτικής Πολιτικής κο Μουζαλά που μεταφέρει ένα έντονο ρατσιστικό κλίμα από τους Ευρωπαίους για τους μετανάστες 

Αντιμέτωπη με τον ρατσισμό των Ευρωπαίων είναι η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», τόνισε πως η Ευρώπη είναι βαθιά τραυματισμένη και πρέπει να «δούμε πως μπορεί κανείς να θεραπεύσει αυτό το πράγμα πριν γίνουν ακρωτηριασμοί».

«Είναι εντυπωσιακό ότι στη Σύνοδο Υπουργών δεν συζητήθηκε το θέμα Σέγκεν. Την ίδια ώρα οι εφημερίδες, τα Μέσα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έπαιζαν αποκλειστικά αυτό το θέμα. Εγώ δηλώνοντας αυτό είπα ότι δεν συζητήθηκε μονάχα ο υπ. Εσωτερικών του Βελγίου το έθεσε μαζί με κάτι άλλες ανεκδιήγητες και παράνομες προτάσεις και αυτό έγινε πρωτοσέλιδο παντού. Δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα!»

Ο υπουργός, είπε ακόμα ότι είμαστε σε μια σκληρή πάλη. «Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να κάνει κάτι άλλο παρά να τη δώσει αυτή την πάλη και να ελπίζει και να προσπαθεί να την κερδίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα camps των προσφύγων

«Φτιάχνουμε μικρά camp. Δεν θέλουμε να έχουμε ένα camp των 10 χιλιάδων, προτιμούμε να έχουμε 5 camp των 2 χιλιάδων ή 7 camp των 1.300. Τα μεγάλα camp είναι γκέτο.  Έχουμε αποδεχτεί μια κριτική ότι έχουμε καθυστερήσει, οι λόγοι είναι πολλοί, υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση μας σε αυτό δεν είναι οι κύριες. Ας πούμε πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι το Κέντρο στη Μυτιλήνη έχει καταστραφεί δύο φορές. Την ώρα που χτίζουμε από κάτω από πάνω έχουμε 4 με 10 χιλιάδες μετανάστες που πρέπει να εξυπηρετηθούν. Παρόλα αυτά θα είναι έτοιμα μέσα στο Φλεβάρη».

Τι συζητά το Κολλέγιο των Επιτρόπων

«Συζητιέται στο κολέγιο των Επιτρόπων μια έκθεση για την πορεία των hotspot που έγινε τον Νοέμβρη άρα αφορά το διάστημα πριν τον Νοέμβρη. Είναι μια κακή έκθεση, λέει δηλαδή ότι δεν έχουμε κάνει καθόλου αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε ωστόσο θα έρθει μετά η έκθεση του Δεκέμβρη που είναι εντελώς διαφορετική και αρκετοί ηγέτες κρατών το έχουνε πει. Τι άλλαξε από το Νοέμβριο ως το Δεκέμβριο; Πρώτον νομίζω ότι εμείς μάθαμε περισσότερα πράγματα για το πώς μπορούμε να τα χτίζουμε. Το δεύτερο είναι ότι αντί να έχουμε κριτική και πολεμική απέναντί μας μετά από αίτημά μας αλλά με πολύ καλή διάθεση οι θεσμοί μας έστειλαν εμπειρογνώμονες οι οποίοι είναι στο πεδίο μαζί μας , δεν είναι σε ένα γραφείο να ασκούν κριτική. Φροντίζουν να βγάλουμε τα χρήματα και να σπάσουμε γραφειοκρατίες. Έχουμε μια τεράστια πρόοδο».

Ο κ. Μουζάλας είπε ακόμα ότι τα relocation camps (θέσεις φιλοξενίας προσφύγων μέχρι να μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη) τα έχει αναλάβει πλέον το υπουργείο Συντονισμού, θα γίνουν Αττική –Θεσσαλονίκη.

Για τον ακραίο ρατσισμό

Η περιγραφή που έκανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για όσα ζητούν οι ευρωπαίοι είναι τουλάχιστον ανατριχιαστική: «Έχουμε 930 πρόσφυγες έτοιμους για μετεγκατάσταση, έχουνε δεχτεί 200 παραβιάζοντας τους κανονισμούς γιατί άλλο κράτος μας ζητάει να μην έχει μέσα μαύρους, ένα άλλο κράτος μας ζητάει να μην είναι οικογένειες με πάνω από πέντε παιδιά. Ένα άλλο κράτος μας ζητάει να μην είναι εργένηδες, ένα άλλο κράτος μας ζητάει διαφορετικό έλεγχο αστυνομικό από αυτόν που η Ευρώπη προβλέπει».

Πηγή: Koolnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες