Μαθήματα αυτοάμυνας σε εφοριακούς πριν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις στα νησιά για έλεγχο

Εντάξει, εκεί στα υπουργεία και τις γραμματείες που έχουν σχέση με τα χρήματα και τη συλλογή τους (όχι το πώς θα δώσουν χρήματα στους πολίτες αλλά πως θα τα πάρουν) έχουν αρχίσει να νιώθουν έντονα τη ζέστη στο κεφάλι τους… Πώς να εξηγήσεις αλήθεια ειδήσεις όπως ότι θα στέλνουν στα νησιά αστυνομικίνες με ελαφρά ενδυμασία για να μπορούν να κάνουν ευκολότερα ελέγχους στα καταστήματα ή να εμφανίζονται ως …τουρίστες οι άνδρες και γυναίκες της Οικονομικής Αστυνομίας και Δημοσίων Εσόδων ώστε να παραπλανούν επιχειρηματίες. Και εντάξει αυτό μπορείς να το δεχτείς. Συμβαίνει και αλλού. Αλλά και τους μαθαίνουν και πολεμικές τέχνες; Γιατί;

Ο αστικός (και όχι) μύθος αναφέρει ότι σε αρκετά νησιά του Αιγαίου έχουν πάρει τους εφοριακούς στο κυνήγι. Τους έχουν ρίξει στη θάλασσα, ή τους έχουν προπηλακίσει. Η αλήθεια είναι ότι οι επιχειρηματίες δεν χαίρονται όταν τους βλέπουν. Όχι γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος, αλλά πολύ απλά γιατί νιώθουν – ειδικά τα τελευταία χρόνια – όπως οι πολίτες στον Μεσαίωνα, όταν δεν είχαν κανένα δικαίωμα και μόνο υποχρεώσεις προς το …Βασιλιά με τη καταβολή φόρου. Και έτσι υπάρχει μία …συμπάθεια.  Αλλά να φτάσεις στο σημείο να κάνεις μαθήματα αυτοάμυνας; Ε κάπου είναι υπερβολικό, δεν νομίζετε;

Ο στόχος της κίνησης

Όπως κι εάν έχει διαβάστε το άρθρο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα ant1news.gr και προέρχεται κι από το Πρώτο Θέμα..

«Μαθήματα αυτοάμυνας, πριν ξεκινήσουν οι έφοδοι σε νησιά και τουριστικές περιοχές, από πρωταθλητή πάλης, με τις …ευλογίες της ΑΑΔΕ.

Μαθήματα πολεμικών τεχνών και μάλιστα από πρώην Πρωταθλητή στην Πάλη, έχουν ξεκινήσει δεκάδες …ελεγκτές της εφορίας και του ΣΔΟΕ και μάλιστα μετά από συμφωνία που έχει συνάψει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το πρόγραμμα κρίθηκε απαραίτητο μετά από διαμαρτυρίες ελεγκτών, που ακολούθησαν δεκάδες περιπτώσεις ελέγχου, ιδίως επιχειρήσεων διασκέδασης, στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια και δη σε νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές, που κατέληξαν σε τραμπουκισμούς εις βάρος τους, χτυπήματα,  απειλές, ακόμη και σε κυνηγητό από επιχειρηματίες και υπαλλήλους τους που ήθελαν να αποφύγουν τον έλεγχο.

Οι ελεγκτές με αναφορές τους στην Υπηρεσία παραπονιούνταν ότι αποστέλλονται χωρίς την παραμικρή προστασία σε …επικίνδυνες, για την σωματική τους ακεραιότητα, αποστολές κι έτσι από πέρσι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αναζητούσε μέτρα προφύλαξης, που εκτός από την συνδρομή αστυνομικών σε ελέγχους που κρίνονταν ως …επικίνδυνοι για δημιουργία παρατράγουδων περιλαμβάνουν πλέον και την εκμάθηση λαβών πάλης, τεχνικών αποφυγής χτυπημάτων, γροθιών, ακόμη και μυστικών για το πώς μπορεί να ελευθερωθεί κάποιος από μια λαβή ακινητοποίησης, ώστε να αρχίσει να τρέχει, όπως δηλώνει στο Πρώτο Θέμα ο γυμναστής των εφοριακών, ο ομοσπονδιακός προπονητής πάλης-πρώην πρωταθλητής, Μπάμπης Καλτσίδης.

Βασικός στόχος, σύμφωνα και με την ΑΑΔΕ, είναι η αυτοάμυνα, είναι η προστασία των ελεγκτών, ιδίως τώρα που δεκάδες από αυτούς ταξιδεύουν στα νησιά υποδυόμενοι τους τουρίστες για να αποκαλύψουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής την θερινή περίοδο».