Με το στόμα ανοιχτό

Σοκ και δέος ένιωσαν αρχαιολόγοι στην Πολωνία όταν βρέθηκαν μπροστά σε ένα ασυνήθιστο εύρημα.. Πως το περιέγραψαν; «Καλοδιατηρημένος, δερμάτινος και... μεγάλος δονητής» που χρονολογείται στα τέλη του δεύτερου μισού του 1.700 . Και η σχετική ανακάλυψη έγινε  σκάβοντας σε αποχωρητήρια του 18ου αιώνα. Η απίστευτη ανακάλυψη έγινε επειδή, όπως εικάζουν οι αρχαιολόγοι, το «εργαλείο» έπεσε μέσα στην τουαλέτα εν ώρα χρήσης. Για περισσότερες πληροφορίες, έχει μήκος 20,7 εκατοστά και θεωρείται το μεγαλύτερο ... όργανο για ανάλογη χρήση του 18ου αιώνα.

Η περιφερειακή διεύθυνση αρχαιοτήτων του Gdansk έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες της μοναδικής αυτής ανακάλυψης από την περιοχή Podwalτu. Εκπρόσωπος της διεύθυνσης αρχαιοτήτων δήλωσε για το εύρημα: «Είναι μεγάλο, παχύ, φτιαγμένο από δέρμα, γεμάτο με τρίχες και έχει μια ξύλινη άκρη. Διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση. Χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόσφατα είχε βρεθεί σε σπήλαιο της Γερμανίας ένα ερωτικό βοήθημα σε σχήμα φαλλού, 28 χιλιάδων ετών. Το μήκος του έφτανε τα 20 εκατοστά και η διάμετρός του τα 8 εκατοστά.