Μύκονος: 12.000 ευρώ /m2 για την αγορά πολυτελούς βίλας

Εάν υπάρχει ένα νησί που αντέχει στην κρίση και όχι μόνο δεν χάνει τη λάμψη του αλλά αντιθέτως αυξάνει την αξία του στο Χρηματιστήριο, αυτό δεν είναι άλλο από την Μύκονο.. Το «νησί των Ανέμων», όπου τα 12.000 ευρώ το τετραγωνικό φθάνουν οι τιμές πώλησης πολυτελών βιλών στη Μύκονο, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Engel & Völkers, το οποίο από τις αρχές του 2019 λειτουργεί παράρτημα στην Αθήνα.

Και οι Ευρωπαίοι, που αποτελούν και τους κύριους αγοραστές πολυτελών βιλών στη Μύκονο κάνουν ουρά για να αποκτήσουν ένα … κεραμίδι για το κεφάλι τους. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Γερμανούς, Ελβετούς και Αυστριακούς, ενώ προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον και από το Ισραήλ. Ποιες είναι οι περιοχές της Μυκόνου, που προσελκύουν τη μεγαλύτερη ζήτηση;  Η Χώρα, ο Τούρλος και η Αλεομάνδρα, καθώς και το Καλό Λιβάδι, ο Καλαφάτης και η Φτελιά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2018 οι τιμές ακινήτων έφτασαν τις 12.000 ευρώ ανά τ.μ., με τις τιμές πώλησης βιλών να φθάνουν τα 8,5 εκατ. ευρώ. Στην κατάταξη με τους προορισμούς με τις μεγαλύτερες αποδόσεις επενδύσεων σε ακίνητα (φθάνουν το 8%), η Μύκονος είναι πρώτη σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά και ολόκληρη τη Μεσόγειο, επισημαίνει η Νάταλι Λεονταράκη, διευθύνουσα σύμβουλος της Engel & Völkers MC Athens.

Και όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα tornosnews.gr «Η ελληνική οικονομία έχει ανακάμψει έπειτα από χρόνια κρίσης και η ανάπτυξη, η οποία ξεκίνησε το 2016, αναμένεται να συνεχισθεί και μέσα στο 2019. Η ανάπτυξη αυτή έχει βεβαίως θετικές επιπτώσεις στην αγορά ακινήτων, καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα έχει αποκατασταθεί».