Μύκονος: 1800 ευρώ για το φαγητό του πλέον διάσημου πελεκάνου

Ποιος είναι ο πλέον διάσημος πελεκάνος στο κόσμο; Μα ποιος άλλος από τον Πέτρο, που ζει στη Μύκονο. Βέβαια δεν είναι ένας αλλά αποτελεί συνέχεια του Πέτρου του Α’ ο οποίος έζησε στο «νησί των ανέμων» από το 1952 έως το 1985 όταν και σκοτώθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο… Σήμερα, στο νησί κινούνται τρεις πελεκάνοι που φέρουν το όνομα «Πέτρος» και όπως φαίνεται δεν χρειάζεται να αγχώνονται για το φαγητό τους Κι αυτό γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση πήρε την απόφαση να εξασφαλίσει το φαγητό για τους οκτώ μήνες του χειμώνα.. Και έτσι εντάσσεται στον προϋπολογισμό για το 2018…. Και μάλιστα όπως διαβάζουμε το ποσό που διατίθεται από το Δήμο είναι της τάξης των 1600 ευρώ. Όχι κι άσχημα ε; Και βέβαια το φαγητό του περιλαμβάνει ως μενού ψάρια… Και το πιο σημαντικό; Η απόφαση ήταν ομόφωνη…

Να σημειώσουμε ότι ο αυθεντικός Πέτρος όταν σκοτώθηκε, μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, βαλσαμώθηκε μετά από αίτημα του δήμου Μυκόνου, αλλά σήμερα παραμένει ξεχασμένος…

Η πιο διάσημη μασκότ όχι μόνο του νησιού των Ανέμων αλλά του κόσμου. Ο λόγος για τον Πέτρο τον πελεκάνο που μπορεί να έχει φιγουράρει στα προσωπικά άλμπουμ εκατοντάδων λαμπερών ονομάτων της υφηλίου, αλλά και των εκατομμυρίων τουριστών που έχουν επισκεφθεί το κοσμοπολίτικο κυκλαδονήσι, ωστόσο στην Μύκονο φαίνεται πως δεν έχει κατακτήσει ακόμα την θέση που του αξίζει.

Το βαλσαμωμένο σώμα του που φιλοξενείται στο Λαογραφικό Μουσείο του νησιού προς τιμήν του πρώτου πελεκάνου που εμφανίστηκε στην Μύκονο το 1958, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση στο υπόγειο του κτηρίου σκορπίζοντας απογοήτευση στους επισκέπτες του και όχι μόνο.

Το βαλσάμωμα έγινε από ειδικό τεχνίτη από την Θεσσαλονίκη και όταν ο γιος του επισκέφθηκε το μουσείο έμεινε έκπληκτος από το θλιβερό θέαμα που αντίκρυσε, καθώς το σώμα έχει βαφτεί με λευκή μπογιά. Όπως δήλωσε στην κάμερα του Myopia TV κάτοικος του νησιού, οι αλλοδαποί ελαιοχρωματιστές που φροντίζουν για την συντήρηση του μουσείου είτε από απροσεξία είτε από άγνοια βάφουν και τα εκθέματα!