Μύκονος: Σοβαρός τραυματισμός χειριστή αετοσανίδας

Το Kite Surf (αετοσανίδα) είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά αθλήματα που προσφέρουν θέαμα για όσους το βλέπουν από .. μακριά, ανεβάζει δε στα ύψη την αδρεναλίνη στους συμμετέχοντες..  Όμως, οι χειριστές της αετοσανίδας είναι συχνά … θύματα του ανέμου που μερικές φορές παίζει τα δικά του παιχνίδια με αποτέλεσμα να έχουν τραυματισμούς, όπως αυτός που συνέβη χθες στην Μύκονο με 36χρονο ιταλό να μεταφέρεται με αεροδιακομιδή στην Αθήνα για περαιτέρω εξετάσεις….  Να σημειώσουμε εδώ ότι ο χειριστής μιλώντας στα στελέχη του λιμενικού της Μυκόνου ανέφερε ως αιτία τραυματισμού το γεγονός ότι «δεν έκανε χρήση του συστήματος διακοπής ώθησης του αετού (quick release)».

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης μέσω του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά…

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες 24 Ιουλίου), η Λιμενική Αρχή Μυκόνου για τραυματισμό 36χρονου αλλοδαπού χειριστή αετοσανίδας (Kite Surf), στη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΚΟΡΦΟΣ΄΄ Μυκόνου. Ἀμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο 36χρονος μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, στη συνέχεια στην Πολυκλινική ''Μυκονιάτικη Υγεία'' και τελικώς διεκομίσθη αεροπορικώς στην Αθήνα για περαιτέρω εξετάσεις και περίθαλψη σε ιδιωτική κλινική.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος κατά τη διάρκεια χειρισμού της ιδιόκτητης ιστιοσανίδας του, παρασύρθηκε από ριπές ανέμου στον επαρχιακό δρόμο Κορφού, με αποτέλεσμα να προσκρούσει αρχικά επάνω σε εμπρόσθιο ανεμοθώρακα σταθμευμένου Ι.Χ.Ε., στη συνέχεια σε τοίχο περίφραξης της εγκατάστασης αφαλάτωσης του Δήμου και τελικώς σε τσιμεντένιο δάπεδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη λεκάνη του και στο δεξί του πόδι. Σύμφωνα με δήλωση του ιδίου, το συμβάν προκλήθηκε διότι δεν έκανε χρήση του συστήματος διακοπής ώθησης του αετού (quick release). Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή».

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News