Μύκονος: Βραβείο "χρυσό βατόμουρο" στο αεροδρόμιο λόγω καθυστερήσεων

Παράξενο διήμερο για την Μύκονο με δύο ρεκόρ που σίγουρα αξίζουν αναφοράς… Αμφότερα έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του νησιού… Όπως διαβάσαμε χθες Πέμπτη, τα αεροδρόμια που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Fraport – Greece σημείωσαν τον Νοέμβριο αύξηση 12,8% όσον αφορά την επιβατική τους κίνηση κατά τον μήνα Νοέμβριο. Το σύνολο των επιβατών ανήλθε σε 726.159 έναντι 643.693 το Νοέμβριο του 2017. Η κίνηση 11μήνου διαμορφώνεται σε 29,16 εκατ. επιβάτες, 8,7% περισσότερους από την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Και η μεγαλύτερη αύξηση το Νοέμβριο παρουσίασε το αεροδρόμιο της Μυκόνου με 11.378 έναντι 3.558 πέρυσι (+220%), ενώ ακολούθησαν τα αεροδρόμια Ακτίου (+137%) και Κεφαλονιάς (+36%).

Υπάρχει όμως και το δεύτερο ρεκόρ… Αυτό που έχει να κάνει με την καθυστέρηση των πτήσεων από το «νησί των ανέμων» προς τις Ευρωπαϊκές πόλεις. Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα airnews.gr η ελληνική αεροπλοϊα για το 2018 κατέγραψε ένα «χρυσό βατόμουρο», καθώς η πλέον καθυστερημένη πτήση στην Ευρώπη για το 2018 είναι ένα δρομολόγιο που ξεκινάει από την χώρα μας. Ο λόγος γίνεται για την πτήση που συνδέει την Μύκονο με το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Independent οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Νησί των Ανέμων προς το αεροδρόμιο του Λονδίνου, την περίοδο Ιανουάριος Οκτώβριος 2018, απογειώθηκαν 3 στις τέσσερις φορές (75,21%) με καθυστέρηση.

Εικάζουμε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται στην πολυκοσμία που υπάρχει και στα δύο αεροδρόμια, αλλά και στους ανέμους που πλήττουν το δημοφιλές ελληνικό νησί.  Η σύνδεση της Λισαβόνας με το αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης (74,36% περιπτώσεις καθυστέρησης) ακολουθεί, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η σύνδεση της Λισαβόνας με τις Βρυξέλλες (73,99% περιπτώσεις καθυστέρησης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News