Να κλείσουν οι κομμουνιστές τις λακκούβες στους δρόμους

«Έφυγε», σε ηλικία 104 ετών, ο μακροβιότερος από τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος του 1967, Στυλιανός Παττακός, με τον πρώην στρατιωτικό και μέλος της κυβέρνησης της Χούντας να εκφράζει λίγες ώρες πριν εκπνεύσει, την τελευταία του επιθυμία.

Συγκεκριμένα, ο πάλαι ποτέ υπουργός Εσωτερικών μεταξύ άλλων, της πραξικοπηματικής κυβέρνησης, ψιθύρισε στο αυτί συγγενή του, την έντονη επιθυμία του να δει τους κομμουνιστές να γεμίζουν τις λακκούβες των δρόμων τους οποίους έφτιαξε η Χούντα κατά τη διάρκεια των 7 χρόνων διακυβέρνησής της.

«Φτιάξαμε τόσους δρόμους, τόσα κτίρια και τα βλέπω τώρα να μαραζώνουν και να φθείρονται. Αυτά τα ρεμάλια οι κομμουνιστές βρίσκονται εκτός της φυλακής και δεν προσφέρουν τίποτα στον κόσμο. Εύχομαι κάποιος να τους συλλάβει κι η ποινή τους να είναι η υποχρεωτική επιδιόρθωση και συντήρηση των έργων μας. Γιατί όχι, στους δρόμους αυτούς να μην δούμε κι ένα γκραν πριν της Φόρμουλα 1. Τότε μόνο, θα ησυχάσει η ψυχή μου», ήταν τα τελευταία λόγια του κ. Παττακού, ο οποίος μάλιστα δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του, δείχνοντας μεταμέλεια για την επιλογή να κατεβάσει τα τανκς στους δρόμους, αφού όπως παραδέχτηκε «έφθειραν σημαντικά το οδόστρωμα».

Ήδη, σημαντικοί εν ζωή θαυμαστές του δικτάτορα, όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, κυκλοφορούν στους δρόμους με τσιμέντα κι αξίνες, προσπαθώντας να αναγκάσουν με τη βία κομμουνιστές να επιδιορθώσουν και να γεμίσουν τις λακκούβες των δρόμων, τις οποίες «δημιούργησαν οι αριστεροί κατά τη διάρκεια των πορειών τους». Μάλιστα, όπως τονίζουν, τα τελευταία χρόνια της ζωής του, λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του, ο πρώην Ταξίαρχος χρησιμοποιούσε Lego για να κατασκευάσει μικρούς δρόμους στο σπίτι του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τον βρήκαν χαμένο στην Αττική οδό να ψιθυρίζει «ωραίος δρόμος, ωραίος δρόμος».