"Ναι" στον Χίτλερ από τους Τσέχους

Οταν διαβάζει κανείς δημοσιεύματα όπως αυτό καλό είναι να κρατήσει για λίγο την αναπνοή του και να σκεφτεί ότι κάτι...στραβό υπάρχει αυτή τη στιγμή στο κόσμο. Δεν είναι δυνατόν το 60% ενός λαού να ζητάει τη ...βοήθεια του Χίτλερ, να αναπολεί δηλαδή έναν εκ των κορυφαίων "κακών" στην ιστορία της ανθρωπότητας για να τον σώσει από τους ...μετανάστες. Δεν ξέρω ποιος φταίει αλλά σίγουρα χρειάζεται προσοχή... Διαβάστε την είδηση

"Την μήνη των Εβραίων της Τσεχίας και όχι μόνο, προκάλεσε άρθρο του τσεχικού περιοδικού Týden, το οποίο υποστηρίζει ότι το 60% των Τσέχων θα ψήφιζε σήμερα τον Χίτλερ, αν ήταν να δώσει λύση στην μεταναστευτική κρίση που πλήττει την Ευρώπη.

Το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Týden στις 25 Αυγούστου, αναφέρεται στα αποτέλεσμα ενός online γκάλοπ (ψηφοφορίας), στο οποίο οι αναγνώστες καλούνταν να απαντήσουν με "ναι" ή "όχι" στο ερώτημα: "Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί Τσέχοι έχουν γίνει ξενοφοβικοί, εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης. Αν ο Χίτλερ ζωντάνευε και υπόσχονταν να καθαρίσει την Ευρώπη από τους πρόσφυγες θα τον ψηφίζατε;" Το άρθρο αποσύρθηκε την επόμενη ημέρα, αναφέρει το praguepost.com, ενώ στην θέση του μπήκε ένα νέο άρθρο, το οποίο, ζητούσε συγγνώμη επειδή προωθούσε την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Η τσεχική Δημοκρατία έχει δεχτεί τα πυρά του ΟΗΕ επειδή καθυστερεί τις διαδικασίες ασύλου για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ, τα τσέχικα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δίνουν βάση στην εθνικότητα των δραστών διαφόρων εγκλημάτων, πράγμα που προωθεί την ξενοφοβία. Η τσεχική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως "εισβολείς" τους πρόσφυγες, οι οποίοι όπως αναφέρεται δεν προέρχονται από χώρες που έχουν εμφύλιο πόλεμο.

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Τσεχική Δημοκρατία, είχε καταληφθεί από τους Ναζί και είχε μετατραπεί στο προτεκτοράτο της Βοηµίας-Μοραβίας. Ο Χίτλερ είχε επισκεφθεί την Πράγα το 1939".