Νάξος: Το "Αριάδνη" ετοιμάζεται να "πάρει" όλη τη ... Νάξο (video - photo)

Το είχαμε αναφέρει από την 14η Αυγούστου... Η Νάξος έχει ανάγκη από λιμάνι χθες... Το είχαμε δει εκείνο το απόγευμα. Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα είχε κάνει την εμφάνισή του στο λιμάνι της Νάξου σε έκτακτη προσέγγιση το τεράστιο «Αριάδνη».. Με όχι και τις ιδανικές συνθήκες για τον όγκο του, το πλοίο με την καθοδήγηση του Cpt Στέλιου Καρβέλη έπιασε λιμάνι. Όπως μας είπε ο γνωστός κατάσκοπος, ο άνεμος είχε ένταση περίπου 50 κόμβους και χρειάστηκε να ρίξει τρεις κάβους πίσω  και την άγκυρα στα εννέα κλειδιά κάτω… 

Και άφησε 45 νταλίκες... Και το Λιμεναρχείο της Νάξου είχε στήσει ολόκληρο σχέδιο για την αποχώρησή τους από το λιμάνι..  Είναι χαρακτηριστικό ότι η ουρά των αυτοκινήτων για να μπουν στο λιμάνι της Νάξου είχε αφετηρία κάποια στιγμή τον Περιφερειακό της Νάξου, στο «Ακταίο» ή το Σούπερ Μάρκετ του Βιδάλη..

Σήμερα από νωρίς το πρωί το ίδιο σκηνικό αλλά με τα αυτοκίνητα πλέον να είναι έτοιμα προς αποχώρηση... Ουκ έστιν αριθμός για την ώρα.. .Με απλά λόγια για όσους ξέρουν από τη πόλη της Νάξου, η ουρά ξεκινούσε ουσιασιτκά από την αρχή της Παπαβασιλείου στην Αγία Θεοδοσία, η χερσαία ζώνη από τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν άδεια και είχε ρύθμιση για διπλή σειρά αυτοκινήτων που είχαν σταθεί να περιμένουν το πλοίο της μεγάλης φυγής, ενώ στον ΟΑΕΔ από τη πλεηρά της Γρόττας, αστυνομία ζητούσε στοιχεία για την πορεία των οδηγών και ανάλογα τους κρατούσε στην ουρά ή τους έστελνε μέσω του ποταμιού στην άλλη πλευρά της πόλης.  (Ευχαριστούμε τους φίλους της ιστοσελίδας για τις φωτογραφίες) 

237770964_3031185903830805_6077417307073640289_n.jpg

Με απλά λόγια.. σοκ  Τόσο το Αριάδνη (θα μείνει έξω περιμένοντας) όσο και το Blue Star Delos έχω την αίσθηση ότι θα γεμίσουν τη κοιλιά τους με εκατοντάδες αυτοκίνητα. Ααα θα έχει και συνέχει αύριο. Για την ώρα πάρτε μία μικρή γεύση 

Κι έχει και συνέχεια αύριο.. .   

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο της Νάξου (σ.σ φέρει την υπογραφή του Πλωτάρχη Αλέξιου Αποστολόπουλου) αναφέρει: 

"Σε καθημερινή βάση, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που υφίσταται στο σημείο όπου ενώνεται η παραλιακή οδός με την έξοδο του λιμανιού, το Λιμεναρχείο Νάξου γίνεται αποδέκτης παραπόνων από οδηγούς αυτοκινήτων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους για αρκετή ώρα, είτε στην πλατεία των Κ.Τ.Ε.Λ., κατά την έξοδο τους από το λιμάνι, είτε στην παραλιακή οδό.

Πολλές φορές συναντάται και η περίπτωση επιβάτες που ταξιδεύουν να αδυνατούν να φτάσουν έγκαιρα στο λιμάνι, με αποτέλεσμα την αδυναμία επιβίβασής τους στο πλοίο με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς έκφρασης δυσαρέσκειας, περαιτέρω ταλαιπωρίας και οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών.

Επιπρόσθετα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ήτοι 21 & 22 Αυγούστου 2021, αναμένεται μεγάλος αριθμός οχημάτων που πρόκειται να αναχωρήσουν από τον λιμένα Νάξου. Προκειμένου κατά συνέπεια διασφαλιστεί στο μέγιστο η ομαλή ροή των προς αναχώρηση οχημάτων, καθώς και να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία των χρηστών της παραλιακής οδού, η Υπηρεσία μας προτίθεται, στο πλαίσιο
προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, να προβεί στη διακοπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση, παντός τύπου οχήματος στην δεξιά πλευρά της παραλιακής οδού, δεδομένου ότι ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά ως χώρος αναμονής των προς επιβίβαση οχημάτων.

Η διέλευση της παραλιακής οδού θα επιτρέπεται, κατόπιν σχετικού ελέγχου, μόνο σε:

. Οχήματα που ταξιδεύουν
. Οχήματα τροφοδοσίας
. Οχήματα έκτακτης ανάγκης
. Οχήματα ατόμων που χρήζουν βοήθειας

H κίνηση λοιπών οχημάτων που επιθυμούν να προσεγγίσουν τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα θα γίνεται μέσω περιφερειακού.

Οι αποδέκτες που αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για τη συνδρομή τους, κατόπιν συνεννόησης με Υπηρεσία μας, δεδομένου ότι η συμμετοχή τους θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη της ομαλής διακίνησης των οχημάτων. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News