Νάξος: Και το παιχνίδι με το ... ανέβα - κατέβα του πανό στο Λύκειο καλά κρατεί

Καιρός δεν είναι να σταματήσει αυτό το παιχνίδι; Πιο σωστά κρυφτούλι ή κλεφτοπόλεμος για ένα πανό αλληλεγγύης προς του κατοίκους της Τήνου ενάντια στη μάχη που δίνουν ώστε να μην περάσουν οι βιομηχανικκές ΑΠΕ...  Την ώρα που στη Πάρο γίνεται πορεία διαμαρτυρίας, στην Ανδρο συζητούν ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση και στην Τήνο έχουν φτάσει στο Ειρηνοδικείο (σ.σ. το κάθε νησί επιλέγει το δικό του τρόπο αντίδρασης), στη Νάξο έχουμε αναγάγει σε σημείο αναφοράς το πανό αλληλεγγύης που έχει ανεβάσει η "Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου"... 

Εϊναι η 3η φορά που κατεβαίνει και είμαστε σίγουροι ότι θα του δούμε και πάλι στα ... κάγκελα γιατί πολύ απλά πρέπει να λέγεται και να υπάρχει ελεύθερη έκφραση του πολίτη... Οπως είναι γνωστό το πρώτο πανό με σύνθημα "Εξω από τα νησιά ΜΑΤ και Αιολικά - Αλληλεγγύη στον αγώνα της Τήνου" αναρτήθηκε αρχικά την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, όμως λίγη ώρα αργότερα κάποιος ή κάποιοι έσπευσαν να το κατεβάσουν.  Την επόμενη ημέρα, μέλη της "Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Νάξου" προχώρησαν εκ νέου στην ανάρτησή του, αλλά δεν άντεξε περισσότερο από 24 ώρες και τα ξημερώματα κάποιος ή κάποιοι και για άγνωστο λόγο κατέβηκε.. 

Και το απόγευμα του Σαββάτου, υπό βροχή τα παιδιά της "Ελευθεριακή Πρωτοβουλιάς Νάξου" προχώρησαν σε μία τρίτη ανάρτηση... Με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα περάσει τις 24 ώρες... Και τα .κατάφεραν καθότι οριακά άγγιξε τις 36 ώρες (!!) τα ξημερώματα της Δευτέρας είχε και πάλι φύγει από το σημείο που ήταν αναρτηθεί, στα κάγκελα δηλαδή του προαυλίου του Λυκείου Νάξου. 

Η προσωπική μας απορία; Γιατί κατεβαίνει; Υπάρχει κάποια απαγόρευση χρήσης του χώρου; Εάν ναι, γιατί υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσες και δη ιδιωτικών φορέων και όχι μία αντίδραση σε δράση πολιτική; Ενοχλεί τους αρμόδιους το περιεχόμενο; 

Μήπως πρέπει επιτέλους να δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις ώστε να μην υπάρχουν υποψίες; Γιατί το χειρότερο είναι οι σκιές... Το είχε πει άλλωστε και ο πρώτος διδάξας.. Ο Ιούλιος Καίσαρας ότι προχώρησε σε διαζύγιο με την σύζυγο του Πομπηία Σύλλα....  Όταν η γυναίκα του αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον νεαρό (σ.σ. πέτρα σκανδάλου) και δήλωσε πως ήταν τίμια, ο Καίσαρας της απάντησε: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια». Και αργότερα στο δικαστήριο με τον νεαρό Πόμπλιο να αθωώνεται γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία εις βάρος του, ο Καίσαρας στην ερώτηση γιατί επιμένει στο διαζύγιο αφού δεν υπάρχουν στοιχεία, είχε απαντήσει «Ότι την εμήν ηξίουν μηδ’ υπονοηθήναι», δηλαδή, "αξιώνω από τη γυναίκα μου να είναι υπεράνω υποψίας...." 

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι τα μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας θα επιμένουν στην εκδήλωση αλληλεγγύης, στην καταδίκη παρουσίας ΜΑΤ στα νησιά, κυρίως όμως στο ζήτημα των βιομηχανικών αιολικών πάρκων... .