Νάξος: Και ξενοδόχος η Attica Group (!!!)

Νάξος - Αγιος Γεώργιος

Τώρα και ξενοδόχος; Υπάρχει άλλωστε και προηγούμενο, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό...

Στην εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Γεωργίου στη πόλη της Νάξου προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας euro2day.gr , η Attica Group, κάνοντας το πρώτο βήμα επέκτασης των εργασιών της στην προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών μεταφοράς και διαμονής σε τουριστικούς προορισμούς του Αιγαίου.

Η προς εξαγορά μονάδα, δυναμικότητας 180 κλινών, θα αναβαθμιστεί / επεκταθεί προκειμένου να μετατραπεί σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με περίπου 120-130 κλίνες και μερικές σουίτες. Οι επενδύσεις αναβάθμισης θα υλοποιηθούν κατά τους τελευταίους μήνες του 2022 και τους πρώτους μήνες του 2023. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγορά αγγίζει ακόμη και τα έξι εκατομμύρια ευρώ (!!!) 

Η Attica συζητά την εξαγορά δύο - τριών ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων, αντίστοιχων χαρακτηριστικών σε νησιά των Κυκλάδων, εκτός Μυκόνου και Σαντορίνης και προφανώς σε προοιρισμούς όπου υπάρχουν συμφέροντα... Πρώτο φαβορί είναι η Πάρος. Στόχος να αξιοποιήσει τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν μέσω της προσφοράς κρατήσεων «πακέτο» για μεταφορά και διαμονή.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η στήλη Χαμαιλέων της ίδιας ιστοσελίδας δυο ημέρες νωρίτερα, η Attica έχει ολοκληρώσει την προεργασία για τη σύσταση θυγατρικής, μέσω της οποίας θα δραστηριοποιηθεί στην προσφορά ξενοδοχειακών υπηρεσιών πολυτελείας και πρώτης κατηγορίας καθώς και υπηρεσιών εκμίσθωσης και διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, που δεν προορίζονται για κατοικία.

Πρόκειται για την Attica Blue Hospitality Μονοπρόσωπη ΑΕ, η οποία συστάθηκε προ μερικών μηνών και έχει ολοκληρωθεί η καταβολή του αρχικού μετοχικού της κεφαλαίου.

Αρόδο για το deal εξυγίανσης της ΑΝΕΚ
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνεται ο νέος γύρος συζητήσεων, μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών της ΑΝΕΚ, με αφορμή το σχέδιο εξυγίανσης και διάσωσης, που υπέβαλε προ μηνών η Attica Group.

Η πρόταση της Attica Group υποβλήθηκε στους πιστωτές της ΑΝΕΚ, τον περασμένο Αύγουστο και έλαβε θετική εισήγηση από τους servicers, που διαχειρίζονται τις απαιτήσεις των Alpha, Πειραιώς, Cross Ocean και Attica Bank στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η σκυτάλη πέρασε στις τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Attica Bank), οι οποίες εξέτασαν την προσφορά, και στα τέλη Νοεμβρίου και επανήλθαν με αντιπροτάσεις, που απορρίφθηκαν από την Attica.

Ακολούθησε ένα μίνι γύρος διαβούλευσης, μεταξύ των πιστωτών, υπό την πίεση που δημιούργησε η πολύμηνη προηγούμενη καθυστέρηση. Η διαβούλευση, σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε, χωρίς να έχει διαρρεύσει, αν και πώς επιλύονται οι ενστάσεις επί συγκεκριμένων σημείων του σχεδίου εξυγίανσης, που κατέθεσε η Attica.

Με δεδομένο ότι η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη πρόταση, που έχουν στη διάθεσή τους οι πιστωτές, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συμφωνία. Υπό το παραπάνω πρίσμα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διαπραγμάτευση επί συγκεκριμένων όρων του σχεδίου εξυγίανσης. 

Εφόσον βρεθεί modus operandi η Attica, με προσυμφωνημένη τη θέση των πιστωτών, έναντι του σχεδίου εξυγίανσης θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που είναι η διαπραγμάτευση με τους μετόχους της ΑΝΕΚ.

Το business plan, που συνόδευε την πρόταση της Attica, προέβλεπε, σύμφωνα με πληροφορίες, «κούρεμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων της ΑΝΕΚ, κατά τουλάχιστον 50%, χωρίς να αγγίζει τις υποχρεώσεις προς τρίτους (προμηθευτές, προείσπραξη εισιτηρίων κά) καθώς και τις απαιτήσεις από συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News