Νάξος: Ο νοτιάς πήρε και πέργκολες (φωτό)

H Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου το είχε αναφέρει από χθες: Την Τρίτη 6 Απριλίου προβλέπονται ισχυροί νότιοι άνεμοι 8 - 9 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο. Και καλούσε τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων και Δωδεκανήσων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς και να μην προβαίνουν σε ενέργειες καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών. 

Και για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες είδαμε ιπτάμενη πέργκολα στην Νάξο. Τον περασμένο Φεβρουάριο αργά το βράδυ (περί τις 10.30)  στο Γλινάδο, χωριό έξω από τη πόλη της Νάξου οι κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο… Οι άνεμοι που έφτασαν ακόμη και τα 100 km/h ξερίζωσαν πέργκολα… Ναι.. Πέργκολα. Μία ξύλινη κατασκευή σε μπαλκόνι σπιτιού την πήραν και σύμφωνα με μαρτυρίες την μετέφερε περίπου 50 μέτρα μακριά (!!!) Και ευτυχώς λόγω ώρας να μην έχουμε κάποια ατύχημα.

Ίδιο σκηνικό και σήμερα, αλλά νωρίς το πρωί. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν στη πόλη της Νάξου... Σε περιοχή πίσω από το ΙΚΑ εάν δεν κάνουμε λάθος... Εκεί όπου λόγω των ισχυρών ανέμων (από νότια κατεύθυνση με ένταση ακόμη και 9 μποφόρ) η πέργκολα που βρίσκονταν σε όροφο, έφυγε από τη θέση της και έπεσε με δύναμη στο δρόμο.. 

Μάλιστα, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες (σ.σ. ευχαριστούμε τον Γιάννη Πολυκρέτη) οι περαστικοί είχαν Άγιο. Ένα αυτοκίνητο σχεδόν σταμάτησε την ώρα που είδε ο οδηγός την πέργκολα να έρχεται στο κεφάλι του αυτοκινήτου του, σύμφωνα με μαρτυρίες ένας άλλος την γλύτωσε στο ..τσακ, ενώ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο δεν απέφυγε τη ζημιά. Μικρή μεν αλλά ζημιά.. 

Η ουσία είναι ότι δεν είχαμε κάποιο ατύχημα όσον αφορά τους περαστικούς.  

Οπότε τέλος καλό, όλα καλά και ελπίζουμε να μην έχουμε ανάλογες εικόνες στο μέλλον... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News