Νάξος: Προσοχή απάτη με χρήση ονόματος γνωστού λογιστή

Νάξος - Απάτη

Δεν είναι η πρώτη φορά. Το έχουμε πει πολλές φορές. Οι επιτήδειοι πάντα θα βρίσκουν τρόπους για να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των πολιτών. Και η πανδημία έδωσε τη δυνατότητα για νέες δράσεις και τηλεφωνικές απάτες. Είχαμε γιατρούς, είχαμε ξενοδόχους, είχαμε ... είχαμε.. τώρα έχουμε και λογιστές. 

Πρόσφατα από τον λογιστικό Σύλλογο Τήνου - Σύρου υπήρξε η ενημέρωση ότι "τις τελευταίες ημέρες τηλεφωνούν σε διάφορες επιχειρήσεις επιτήδειοι, οι οποίοι προσποιούνται τους υπαλλήλους των λογιστικών μας γραφείων και ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, με σκοπό δήθεν να τους επιστραφεί κάποιος φόρος"... Και επέστησαν την προσοχή στους επιχειρηματίες... 

Χθες, συμπολίτης μας που διαθέτει λογιστικό γραφείο, ενημερώθηκε από πελάτη του ότι επιτήδειος επικοινώνησε μαζί του και προφασιζόμενος ότι θα του καταθέσει χρήματα (σ.σ. το επίδομα για το εμβόλιο που λαμβάνουν οι φοιτητές) ζήτησε τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας... Και έπεσε στην παγίδα του επιτήδειου..  Με βάση την ενημέρωση αρχικά τηλεφώνησε σε κυρία, το παιδί της οποίας είναι δικαιούχος του επιδόματος, αυτή επικοινώνησε με συγγενή της, ο οποιος και τελικά την πάτησε χάνοντας ένα σημαντικό ποσό (άνω των 10.000 ευρώ) 

Και ο συμπολίτης μας (Γ.Π.) , έκρινε σωστό να ενημερώσει ότι δεν είναι αυτός που είναι πίσω από την τηλεφωνική απάτη και καλό είναι να προσέχουμε όλοι ώστε να μην συμβεί σε άλλους,.. Μάλιστα στην ανάρτησή του στα social media αναφέρει "   

"Θέλω να ενημερώσω όλους τους φίλους μου στο facebook ότι επιτήδειοι απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομα μου και το όνομα του λογιστικού γραφείου για να εξαπατήσουν φίλους και πελάτες αποσπώντας τους στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, με σκοπό την υπεξαίρεση σημαντικών χρηματικών ποσών. Ουδέποτε εγώ ή συνεργάτης μου δεν κάλεσε ή θα καλέσει τηλεφωνικά κάποιον φίλο, πελάτη - συνεργάτη ζητώντας τηλεφωνικά τέτοια ευαίσθητα στοιχεία. Αν δεχτείτε τέτοια κλήση από τον ή τους απατεώνες, εφιστώ την προσοχή σας και να ενημερώσετε άμεσα την αστυνομία.

Ποτέ και σε κανένα μην δίνετε πληροφορίες και προσωπικά στοιχεία ή τους κωδικούς σας, ιδιαίτερα όταν σας τα ζητούν τηλεφωνικά, ακόμα και αν είστε 100% σίγουροι ότι αυτός που τα ζητάει είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης".

Προσοχή λοιπόν...  

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News