Νάξος: Ψάρεψαν ... δίκυκλο στο λιμάνι

Έχουμε δει φέτος αρκετές ψαριές… Και μάλιστα με ειδικό βάρος .. Οι αγαπημένες μας; Οι βλάχοι που φτάνουν ακόμη και στα σαράντα κιλά. Είναι όμως και κάτι ψαριές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Όπως αυτές από μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων που έχουν ως στόχο το καθαρισμό ακτών και βυθών. Φέτος μάλιστα που έτρεξαν αρκετές υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είδαμε να ανασύρονται από τον βυθό από σιδερώστρες και επώνυμες τσάντες (βλ Μύκονος) έως δίκυκλες μηχανές (βλ Σύρος)…

Στη Νάξο δεν είχαμε βρει κάτι ιδιαίτερο όταν έγινε η εν λόγω δράση. Σήμερα, Κυριακή 18 Αυγούστου, όμως το μεσημέρι, όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι, είδαν γερανό (βλ Κωνσταντίνος Βαλέρης) να ανασύρει από το βυθό μία δίκυκλη μηχανή (!!!)

Και μάλιστα σχετικά καινούργια και χωρίς να έχει επηρεαστεί από τη θάλασσα καθότι δεν πρέπει να ήταν περισσότερο από 24 ώρες στην αγκαλιά της..

Τι είχε συμβεί; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης (σ.σ. ναυτικός κατά πάσα πιθανότητα) της δίκυκλης μηχανής, την είχε αφήσει στο πίσω μέρος της προβλήτας, εκεί που βρίσκεται το εντευκτήριο (καφέ) … Και για άγνωστο λόγο (σ.σ. προφανώς θα γίνει κάποια έρευνα από το Λιμενικό Σώμα καθότι χώρος ευθύνης του) η μηχανή βρέθηκε στη θάλασσα.

Λόγω χρώματος (σ.σ. μπλε θαλασσί) δεν ήταν εύκολο να εντοπιστεί άμεσα, όταν δε άρχισε να την αναζητεί ο ιδιοκτήτης της, τότε και εντοπίστηκε στο βυθό της θάλασσας.

Και μετά ανέλαβε την ψαριά ο γερανός…