Νάξος: Στη ...στεριά το ιστιοφόρο, μπλέχτηκε η προπέλα στα σχοινιά

Σκάφος

Τέλος καλά, όλα καλά.. Οπως είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή, ο κυβερνήτης και μοναδικός επιβάτης του ιστιοφόρου μόλις είδε ότι το πλοίο προσάραξε στη Γρόττα, βγήκε στη στεριά και ήταν καλά στην υγεία του.. 

Το σκάφος βγήκε εκτός παραλίας με την αρωγή γερανοφόρου οχήματος που το τράβηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής και σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος που φέρει σημαία πολιτείας της Αμερικής (Ντόβερ - Delaware) - προσάραξε όταν η προπέλα του πήρε τα σκοινιά που υπήρχαν γύρω του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά... Ο καιρός ήταν άσχημος, το σημείο βρίσκεται στο "μάτι του βοριά" και εύκολα τέθηκε νοκ άουτ.. 

Θα παραμείνει στη Νάξο έως την αποκατάσταση της ζημιάς... 

Η επίσημη ενημέρωση από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ακτοφυλακής αναφέρει: 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''OPIUM'' σημαίας DELAWARE (σ.σ. πολιτεία της Αμερικής), στην πετρώδη παραλία ''ΓΡΟΤΤΑ'' ν. Νάξου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν το περιστατικό, ενώ ο Κυβερνήτης και μοναδικός επιβαίνοντας είχε εξέλθει στην ακτή με ιδία μέσα, καλά στην υγεία του.

Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος ανελκύθηκε στην οικεία παραλία με μέριμνα του Κυβερνήτη, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''OPIUM'', μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News