Νίσυρος: Το SOS από ακυβέρνητο ιστιοφόρο έβγαλε …λαβράκι με ουκ ολίγα ναρκωτικά

Αν έχεις τύχη …διάβαινε. Να κινδυνεύεις να βυθιστεί το ιστιοφόρο που κυβερνάς, να καλείς για βοήθεια και αυτοί που έρχονται για βοήθεια να βρίσκουν στο σκάφος σου ότι έχεις κρύψει μερικά κιλά ακατέργαστη κάνναβη… Μα είναι δυνατόν; Και να σε ξεφωνίζουν μετά και στα ΜΜΕ. Ντροπή τους έτσι δεν είναι;

Ας σοβαρευτούμε όμως…. Μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ακατέργαστης κάνναβης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το Λιμεναρχείο της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής", χθες αργά το βράδυ, ιστιοφόρο με σημαία Τουρκίας έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης νοτιοδυτικά της Νισύρου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κέντρο Ελέγχου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά από εκπομπή SOS από μέλος του σκάφους και έφτασε για συνδρομή παραπλέον φορτηγό πλοίο και λίγη ώρα αργότερα ρυμουλκό, το οποίο και ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο λιμάνι της Νισύρου στις 05.30 - 06.00 το πρωί.

Σε έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί στο ιστιοφόρο όταν αυτό προσέδεσε στο λιμάνι του νησιού, διαπίστωσαν ότι ήταν φορτωμένο με μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Άμεσα συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί επιβαίνοντες του ιστιοφόρου, ενώ γίνεται καταμέτρηση της ακριβούς ποσότητας των ναρκωτικών που μεταφέρονταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News