Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΝομισματοκοπείο... μία ιστορία φαντασμάτων

Νομισματοκοπείο… μία ιστορία φαντασμάτων

|

Οι αποκαλύψεις Στουρνάρα για …κατάλαψη στο Νομισματοκοπείο το περασμένο καλοκαίρι φέρνουν στο φως μέχρι και την είδηση περί παραίτησης Παυλόπουλου – Οργίλη αντίδραση Λαφαζάνη 

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της ενδεχόμενης εισβολής στο νομισματοκοπείο, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα θα γινόταν ώστε να στηριχθεί η μετάβαση στη δραχμή.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντα στην εκπομπή «Ιστορίες» την περασμένη τρίτη και ερωτηθείς για το αν είχε πληροφόρηση για σχέδιο εισβολής στο νομισματοκοπείο, απάντησε: «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους».

Στην συνέχεια είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση επιχείρησε με φρουρά της ΕΥΠ να αποτρέψει σχέδια εισβολής στο νομισματοκοπείο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Με εντολή του Πρωθυπουργού η ΕΥΠ ανέλαβε τότε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου.

Τα “ΝΕΑ Σαββατοκύριακο” αποκαλύπτουν τους διαλόγους μεταξύ Γ. Στουρνάρα και Προκόπη Παυλόπουλου, όταν ο διοικητής της ΤτΕ πληροφορήθηκε από στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στα μέσα Ιουνίου ότι υπήρχε σχέδιο για παράλληλο νόμισμα, ενώ η πληροφορία διασταυρώθηκε και από υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο κ. Στουρνάρας φαίνεται πως είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι η φημολογία για υπουργική απόφαση του Γ. Βαρουφάκη για IOU’s που θα συνδέονταν στη συνέχεια με τη δραχμή ήταν έντονη λίγο πριν το δημοψήφισμα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έθεσε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε συναγερμό και ξεκίνησε επαφές για να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Έχοντας την πληροφορία πως η υπουργική απόφαση του Γ. Βαρουφάκη θα υπογραφόταν μεταξύ 20 και 25 Ιουνίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον συνταγματολόγο Ν. Αλιβιζάτο αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμένο.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον κ. Στουρνάρα πως η επιστροφή στη δραχμή απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής, ενώ συνεργάτιδά του που μετέβη στο γραφείο του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη του εξήγησε πως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε και η απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών να αλλάξει το νόμισμα της χώρας.

Την παραμονή της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, ο Γ. Στουρνάρας, τηλεφώνησε στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για την πιθανότητα να φτάσει στο προεδρικό μέγαρο, υπουργικό απόφαση ή διάταγμα για έκδοση IOU’s. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται πως ενημέρωσε τον Διοικητή της τράπεζας ότι δεν προτιμά να παραιτηθεί από το να βάλει την υπογραφή του.

Λαφαζάνης: Κυπατζίδικα μυθεύματα τα περί Νομισματοκοπείου

Για ελεεινά, άθλια κυπ-ατζήδικα σενάρια κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στο δημοσίευμα που ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα να έχει δώσει εντολή στην ΕΥΠ να φρουρεί το Νομισματοκοπείο.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ μιλάει για αστεία αστυνομική υπόθεση και τονίζει ότι τέτοια πράγματα «ούτε στα πιο ευφάνταστα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα δεν έχουν γραφεί».

Υπογραμμίζει δε ότι η «υπόθεση Νομισματοκοπείο» αποτελεί όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού, που επιδιώκουν να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακόψουν επερχόμενες ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα.

Η ανακοίνωση Λαφαζάνη

”Με αφετηρία τις βρομιές Γ. Στουρνάρα και με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης Τσίπρα, σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού και του εσωτερικού μαζί με τα δημοσιογραφικά ”παπαγαλάκια” τους, συνεχίζουν τις πρωτοφανείς συκοφαντίες για δήθεν κατάληψη του Νομισματοκοπείου, η οποία, τάχα, αποσκοπούσε να περάσει η χώρα στο εθνικό νόμισμα, μετατρέποντας μια πολιτική επιλογή σε αστεία ”αστυνομική” υπόθεση!.

Νέο επεισόδια στο άθλιο αυτό σίριαλ είναι οι Κυπα- τζήδικες ιστορίες με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας, στην κρίσιμη φάση, πριν να υπογράψει το νέο κατάπτυστο μνημόνιο, έδωσε εντολή, άκουσον – άκουσον, στην ΕΥΠ να φυλάξει το Νομισματοκοπείο από τους επίδοξους εισβολείς και καταληψίες του.

Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση αντί να διαψεύσει αυτές τις τερατολογίες, τις συντηρεί και τις αναπαράγει με το ”ουδέν σχόλιο”.

Τα ελεεινά και παράλογα αυτά σενάρια, τα οποία ούτε στα πιο ευφάνταστα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα δεν έχουν γραφεί, είναι κωμικοτραγικό ότι σπεύδουν με άθλιο και βρώμικο τρόπο να τα υιοθετήσουν οι ηγεσίες όλου του μπλοκ των μνημονιακών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας την έσχατη κατάπτωση τους.

Τσίπρας και Στουρνάρας και μαζί τους όλη η μνημονιακή συμμαχία Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη, Λεβέντη, τρέμουν την κοινωνική οργή και τη λαϊκή κατακραυγή για τα πολιτικά εγκλήματα τους και τις καταστροφικές επιλογές τους. Τρέμουν το νέο ανερχόμενο λαϊκό ανατρεπτικό ρεύμα και τη μεγάλη δυναμική που εμφανίζει η εναντίωση στην ”φυλακή” της ευρωζώνης.

Είναι προφανές ότι τα Κυπατζήδικα μυθεύματα περί Νομισματοκοπείου δεν συνιστούν απλώς ευτελείς επικοινωνιακές ιστορίες για αγρίους αλλά αποτελούν και όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού, που επιδιώκουν να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακόψουν επερχόμενες ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα.

Όσα ”Νομισματοκοπεία” και ανακαλύψουν τα κυρίαρχα μνημονιακά κέντρα δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν για τα μεγάλα σκάνδαλα της ΑΤΕ, του ΤΤ, της Eurobank. Για τα μεγάλα σκάνδαλα, επίσης, των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικότερα της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, μέσω των οποίων διασπαθίστηκαν πάρα πολλές δεκάδες δις δημοσίου χρήματος.

Όσα ”Νομισματοκοπεία” και αν ανακατέψουν δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν το νέο ανερχόμενο αντιμνημονιακό λαϊκό ρεύμα που θα τους σαρώσει ούτε τη μεγάλη λαϊκή δυναμική που γιγαντώνεται για την απεμπλοκή της χώρας από το Γερμανικό ”νομισματικό Ράιχ”.

Πηγή: thetoc.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

ΣΥΡΙΖΑ – Ευρωεκλογές: Η Κυκλαδίτισσα Κατερίνα Γιαννακά συμμετέχει στο ευροψηφοδέλτιο

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη υποψήφιων ευρωβουλευτών - Τι δήλωσε η Κατερίνα Γιαννακά που εκλέχτηκε από το Νότιο Αιγαίο στους προκριματικούς

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί