Νορβηγία: Πρόστιμο στην πρωθυπουργό για κορωνό - πάρτι (!!!)

Θα πείτε ότι αυτά συμβαίνουν στις χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου... Και εδώ στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί.... Θα έπρεπε όμως, έτσι δεν είναι; Τι θέλουμε να πούμε; Οτι πολύ απλά, η αστυνομία στη Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 νορβηγικών κορωνών (1.974 ευρώ) στην πρωθυπουργό της χώρας Erna Solberg επειδή παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, διοργανώνοντας μια οικογενειακή συγκέντρωση για τα γενέθλιά της.

Οι συνθήκες της γενέθλιας σύναξης υπό κανονικές συνθήκες δεν θα οδηγούσαν απαραίτητα σε επιβολή προστίμου, τόνισε η νορβηγική αστυνομία, ωστόσο σημείωσε ότι οι απαιτήσεις από την πρωθυπουργό της χώρας θα πρέπει να είναι υψηλότερες.

"Μολονότι ο νόμος πρέπει να είναι ίδιος για όλους, δεν είμαστε όλοι ίδιοι", τόνισε ο Ole Saeverud, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην νοτιοανατολική περιφέρεια του Όσλο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

H Solberg έχει ήδη παραδεχθεί ότι παραβίασε τις πανεθνικές οδηγίες για τα μέτρα περιορισμού και προστασίας έναντι του κορονοϊού, συμμετέχοντας σε οικογενειακή σύναξη σε χειμερινό θέρετρο τον Φεβρουάριο. Στα γενέθλια συμμετείχαν περισσότεροι άνθρωποι απ' όσους επιτρεπόταν με βάση τα όρια που έθεταν οι κρατικές οδηγίες.

"Η Solberg είναι η πλέον υψηλόβαθμη εκλεγμένη αντιπρόσωπος του έθνους και σε σειρά περιπτώσεων ηγείται της λήψης κυβερνητικών αποφάσεων σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εξ ου και θεωρήθηκε αναγκαίο να επιβληθεί πρόστιμο, ώστε να διασωθεί η εμπιστοσύνη της κοινής γνώσης στα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του ιού", κατέληξε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Νορβηγία έχει σχετικά χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων από την Covid-19, ενώ σχεδιάζει να αρχίσει να αίρει το σκληρό της lockdown από το δεύτερο 15ήμερο του Μαΐου.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News