Ντ. Τραμπ σε Πορτορικανούς «μας καταστρέψατε τον προϋπολογισμό, δεν πάθατε και τίποτα από τον τυφώνα» (video)

Υπάρχει όριο στο παράλογο του χαρακτήρα που διαθέτει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο αμερικανός πρόεδρος; Μετά το Πουέρτο Ρίκο ακόμη και οι …επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Προκλητικός απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα και με την ψυχρή λογική των αριθμών, ο Ντόναλντ Τραμπ (σ.σ. μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια ταξίδεψε στο Σαν Χουάν, πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο) προκάλεσε οργή στους Πορτορικανούς (σ.σ. την 51η Πολιτεία της Αμερικής), αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, δηλώνοντας κατά την επίσκεψή του στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα «Μαρία», ότι το κόστος των καταστροφών έβγαλαν τον αμερικανικό προϋπολογισμό εκτός τροχιάς και ότι αυτό που υπέστησαν δεν είναι πραγματική καταστροφή, καθώς ο τυφώνας Κατρίνα, που είχε πλήξει τις ΗΠΑ, είχε προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές.

«Τα έχουμε κάνει όλα για το Πουέρτο Ρίκο. Δεν ήταν μόνο επικίνδυνο ήταν και ακριβό. Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά έχετε καταστρέψει τον προϋπολογισμό μας. Εχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα στο Πουέρτο Ρίκο. Κάθε θάνατος είναι τρομακτικός, αλλά αν δείτε μια πραγματική καταστροφή, όπως η Κατρίνα, με τους εκατοντάδες εκατοντάδων νεκρών και τι συνέβη εδώ με μια καταιγίδα, τότε πραγματικά είναι καταθλιπτικό. Κανένας δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο. Ποιος ήταν ο απολογισμός σας;». Όταν άκουσε τα 16 θύματα, κούνησε με νόημα το κεφάλι του.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, συμμετείχε ενεργά στη διανομή των προμηθειών με είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες. Η εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ να πετά στο πλήθος των πολιτών του Πουέρτο Ρίκο χαρτιά τουαλέτας, ως άλλος μπασκετμπολίστας, προκάλεσε οργή και θυμηδία.  Αφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι πάνω από τους μισούς πολίτες δεν έχουν ρεύμα, τρεχούμενο νερό ή είναι αποκλεισμένοι λόγω προβλημάτων της κινητής τηλεφωνίας.

Από τη πλευρά της, η δήμαρχος του Σαν Χουάν, Κάρμεν Γιουλίν Κρούζ εξέφρασε την ελπίδα – μιλώντας στο CNN - να σταματήσει ο Ντόναλντ Τραμπ να «εκστομίζει σχόλια που πληγώνουν τους ανθρώπους μας. Δεν μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά». Τι άλλο να πει και η Δήμαρχος… 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tanea.gr