Ο Homo Ellinaras απαντάει στους Τσέχους

Το τι έγινε, είναι λίγο-πολύ γνωστό: Στις 15 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, δήλωσε στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν της Ελλάδας» και εξέφρασε την απογοήτευσή του που το περασμένο καλοκαίρι η χώρα μας δεν βγήκε από τη ζώνη του ευρώ.

Για την αντιγραφή: Γιάννης Τσαούσης

Λίγες μέρες αργότερα, και ενώ στο μεσοδιάστημα (και μέχρι χθες τουλάχιστον, οπότε άρχισαν να τα μασάνε) οι δηλώσεις αυτές δεν ανασκευάστηκαν, η ελληνική κυβέρνηση ανακάλεσε στην Αθήνα τον πρεσβευτή μας στην Πράγα, υποβαθμίζοντας έτσι τις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών. Εν αναμονή του επόμενου «επεισοδίου» στο μίνι αυτό διακρατικό σίκουελ, ο Homo Ellinaras παίρνει την κατάσταση στα στιβαρά, τριχωτά του χέρια, και στέλνει ανοικτή επιστολή προς την τσεχική κυβέρνηση, με σκοπό να βάλει τα πράγματα στη σωστή ιστορική τους διάσταση.

Τσέχοι,

Σαν πολλά δεν μας τα ‘πατε; Που αν δεν ήμασταν εμείς όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ήσασταν, αλλά ούτε στα 120 Ενωμένα Εργοστάσια δεν θα σας άφηναν να μπείτε. Άντε μου, να πούμε, γιατι τα ‘χουμε κάνει όλα ίσωμα. Κοίτα να δεις, ρε φίλε, που έκανε κι ο Τσέχος κώλο κι έ#εσε τον κόσμο όλο. Ποιός; Ο πουθενάς ο Τσέχος!

Καταρχάς πρόεδρε, εγώ τον μόνο «Ζέμαν» που αναγνωρίζω είναι ο Ζντένεκ, προπονητής παλιά σε Λάτσιο, Ρόμα, Νάπολι και τα ρέστα. Και μια που το πήγα στο ποδόσφαιρο, να σε ρωτήσω κάτι στα ίσα ρε πρόεδρε; Τόσο πολύ πονάει ακόμα ο Δέλλαρος; Τόσο πολύ χαλαστήκατε που 11 χρόνια μετά ακόμα δεν το έχετε καταπιεί; Ξεκόλλα, ρε φίλε, τελείωσε πια! Ξεπέρνα μας! Μην κάνεις σαν κολλημένο γκομενάκι που το παρατήσανε μετά το σεξ και κάνει μουτράκια!

Τέλος πάντων, εμένα το θέμα μου είναι ότι αυτά τα μειωτικά που είπες δεν προκύπτουν από πουθενά. Πού να συγκριθούμε, ρε μεγάλε, και να μην βρεθείτε ανύπαρκτοι απέναντί μας; Καλά, για μπάλα δεν μιλάω καν σε συλλογικό επίπεδο, δεν υπάρχετε. Θες να το πάμε αλλού; Άσε δημοκρατίες και φιλοσοφίες και τα ρέστα. Εγώ παγκάρι δεν κλέβω, κι ας είναι αλήθεια ότι όταν εμείς αγορεύαμε στην Πλάκα, εσείς δεν ξέρατε ακόμα αν τα βελανίδια έχουν κουκούτσια. Πάμε να μετρηθούμε στα ίσα.

Κανάν ηθοποιό γνωστό παγκοσμίως έχετε; Τίποτα, χαμπάρι. Ενώ εμείς... καλά μην αρχίσω να σου λέω τώρα γιατί δεν θα τελειώσουμε ούτε αύριο. Νίκος Αναδιώτης λέω μόνο και πάμε παρακάτω. Στους πνευματικούς ανθρώπους, που λένε κι οι γραμματιζούμενοι. Ok, έχετε έναν Κάφκα κι έναν Κούντερα. Μάιστα... Παραπέρα; Τελείωσε; Αυτή είναι η συμβολή σας στον παγκόσμιο πολιτισμό; Χρυσηίδα, ρε γατιά. Λένα Μαντά. Κάτια Κισσονέργη. Κολοσσοί της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τί να μας πείτε κι εσείς απ’ τη ζωή σας;

Πάμε μουσική. Ένας Ντβόρακ κι ένας Μάλερ όλοι κι όλοι. Σα να λέμε ένα σουξέ του Φοίβαρου ολόκληρη η καριέρα τους. Δεν σας παίρνει, λέμε! Και δεν μπάινω κάν στους ερμηνευτές, γιατί εκεί θ’ αρχίσω να μιλάω για Σταν, Γκάνο, Βέρτη και τα ρέστα -τα χρυσά μας λαρύγγια, δηλαδή- και θα αισθανθείτε την ανάγκη να πέσετε και να πάρετε κάμψεις.

Ντάξει τώρα, στα μοντέλα κάτι πάτε να μας πείτε με Νέμκοβα, Κούρκοβα, Χερτζίγκοβα και Πορίζκοβα, αλλά την Σκλεναρίκοβα ρε κορόιδα -που είναι και το πιο σένιο γκομενάκι- σας την πήρε ο μαύρος να πούμε με τα στραβά κανιά, οπότε μην κουνιέστε γιατί θ’ αρχίσω ν’ αραδιάζω και τίποτα Σκλήβες, Καγιάδες και τα ρέστα και θα ψάχνετε τρύπα να κρυφτείτε.

Για να μην το κουράζουμε και πολύ και στον αθλητισμό να πάμε, που κορδώνεστε παραδοσιακά, τί θα δούμε; Θα μας κουνήσετε στη μούρη μας έναν Λέντλ, έναν Ροζίτσκι, μια Ναβρατίλοβα, έναν Ζάτοπεκ, έναν Ζελέζνι, έναν Τσεχ, έναν Νέντβεντ και μετά θα πετάξετε κι έναν Μπάρος ως επιχείρημα και θα γίνουμε μπίλιες. Ποιόν Μπάρος μωρέ, το παιχνιδάκι του Μιχάλη του Καψή; Πού πάτε ξυπόλητοι στ’ αγγούρια; Πού πάτε, νομίζοντας ότι ένα ποτήρι μπύρα μπορεί να κάνει καλύτερο κεφάλι από ένα ουζάκι;

Με λίγα λόγια, κόψτε τις μαγκιές και μην παίρνετε αέρα επειδή τυχαίνει να είμαστε ευγενικοί άνθρωποι. Πάρτε χαμπάρι ποια είναι η θεση σας στην Ευρώπη, ζητήστε συγνώμη, κάντε μόκο και να ελπίζετε ότι θα σας συγχωρέσουμε επειδή δεν μας έχετε δώσει άλλα δικαιώματα. Γιατί αν δεν συμμορφωθείτε εγκαίρως, δεν το ‘χει σε τίποτα ο Πάνος να σηκώσει 2-3 σχηματισμούς και να κάνει την Πράγα οικόπεδο πριν προλάβετε να πείτε «Χάμσικ».

Πηγή: Koolnews.gr