Οδοντίατρος σκότωσε το Βασιλιά

Την ταυτότητα του άντρα που αναζητούν οι αρχές της Αφρικής για το θάνατο ενός λιονταριού, αποκαλύπτει σήμερα η Telegraph. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μεγαλοπρεπής Cecil πέθανε από το βέλος του Walter Palmer, ενός οδοντογιατρού από τη Μινεσότα.

Ο Palmer φαίνεται μάλιστα πως είναι πεπειραμένος κυνηγός που έχει κυνηγήσει και σκοτώσει δεκάδες άγρια ζώα.    

Ο Cecil ήταν ένα από τα διασημότερα λιοντάρια της Αφρικής και η δημοφιλέστερη τουριστική ατραξιόν για το πάρκο Hwange National Park στη Ζιμπάμπουε. Το 13χρονο αρσενικό λιοντάρι ήταν το καμάρι του πάρκου και ένα από τα πιο αγαπητά ζώα και η είδηση του θανάτου του από τα χέρια ανθρώπου προκάλεσε εκτός από θλίψη, και οργή.

Το κουφάρι του Cecil βρήκαν οι φύλακες του πάρκου αποκεφαλισμένο και γδαρμένο πριν από αρκετές μέρες, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή η θλιβερή απώλεια.      

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το λιοντάρι έπεσε θύμα ενέδρας με δόλωμα. Ο κυνηγός που σκότωσε είχε αρχικά μεταδοθεί πως μάλλον ήταν Ισπανός, αλλά αυτό σήμερα μάλλον καταρρίπτεται. Το σχεδόν σίγουρο είναι πως ο δράστης έχει πληρώσει 50.000 ευρώ σε  άλλους κυνηγούς που τον βοήθησαν να εντοπίσει και να σκοτώσει το ζώο.

Όπως αναφέρεται οι κυνηγοί κατάφεραν να απομακρύνουν το ζώο από την προστατευόμενη περιοχή προκειμένου να το σκοτώσουν. Αρχικά το χτύπησαν με βέλος και το τραυμάτισαν και μετά από δύο μέρες κατάφεραν να το εντοπίσουν και να το θανατώσουν.  

Εκπρόσωπος του φερόμενου ως δράστη ανέφερε πως ο πελάτης του πιστεύει πως ίσως όντως να είναι αυτός που σκότωσε το ζώο, αλλά αρνείται πως γνώριζε τη σημασία του και πως ο τρόπος που κυνήγησε ήταν εκτός νομιμότητας.

Σε όλους τους εμπλεκόμενους έχουν ασκηθεί διώξεις για λαθροθηρία και θα κληθούν ενώπιον δικαιοσύνης. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη οργή είναι οι φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη που διέρρευσαν και τον απεικονίζουν να ποζάρει με τα νεκρά ζώα ως τρόπαια.

Πηγή: lifo.gr