Οι Ελληνες πληρώνουν ενώ εμείς τους βρίζουμε (Video)

Πριν από μία εβδομάδα είχε ανέβει στο διαδίκτυο ένα μέρος από το 10ο επεισόδιο της σατυρικής εκπομπής Die Anstalt με τίτλο «Η Τρόικα στην Ελλάδα», εκπομπή που εμφανίζεται στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης και είχε ως στόχο να ασκήσει κριτική στη σκληρή λιτότητα που έχει επιβληθεί στη χώρα μας κυρίως από το Βερολίνο. Τώρα έγινε γνωστό το δεύτερο μέρος του σκετς που ουσιαστικά έχει τίτλο «Οι Ελληνες πληρώνουν, ενώ εμείς τους βρίζουμε» και στο οποίο οι δύο παρουσιαστές επιχειρούν να προβάλλουν τον παραλογισμό του να πληρώνουν οι Έλληνες εκατοντάδες εκατομμύρια σε τόκους για δάνεια -και όχι για πακέτα βοήθειας- και παρόλα αυτά να τους βρίζουν, κάτι που σύμφωνα με τον «στριμμένο» του βίντεο, δεν τον ενοχλεί παρόλο που είχε μία άλλη θεώρηση για τα πράγματα.

Επισημαίνουν ότι η οικονομική κρίση μέχρι στιγμής δεν έχει κοστίσει τίποτα στους Γερμανούς φορολογούμενους, όπως και στους φορολογούμενους των άλλων κρατών μελών της Ευρωζώνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη φράση «μηδέν λεπτά». Αντιθέτως, όπως σημειώνουν οι δύο παρουσιαστές, η Γερμανία έχει βγάλει χρήματα από την κρίση.

ΝΑ σημειώσουμε ότι στο πρώτο μέρος οι παρουσιαστές σατίρισαν και τα κλιμάκια της τρόικας, τα οποία πηγαίνουν σε μία ελληνική ταβέρνα με το όνομα «Διόνυσος». Όταν ο σερβιτόρος τους προτείνει να διαλέξουν τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, όπως μουσακάς ή τζατζίκι, οι τροικανοί απαντούν ότι «έχουν σβηστεί από τον κατάλογο», δίνοντάς του τον... δικό τους. Μέχρι που επιβάλλουν και αλλαγή του ονόματος της ταβέρνας από «Διόνυσος» σε... «Αυστηρός», κάτι που δείχνει ότι θέλουν να κάνουν κουμάντο σε όλα.

Το σκετσάκι προκάλεσε άφθονο γέλιο στο κοινό της εκπομπής, το οποίο στη συνέχεια έφερε δάκρυα συγκίνησης όταν ο Αργύρης Σφουντούρης κέρασε ούζο τους Γερμανούς και συστήθηκε: «Ονομάζομαι Αργύρης Σφουντούρης και είμαι το αγόρι της φωτογραφίας», διηγούμενος τη Σφαγή του Διστόμου.

Το σκετς της ίδιας εκπομπής με θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις και στην οποία είχε εμφανιστεί ο επιζήσας του Διστόμου, Αργύρης Σφουντούρης, έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης. Μάλιστα ο δημιουργός του μέσω Twitter εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το γερμανικό κανάλι γράφοντας με greeklish: «Efharisto».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News