Ολλανδία: Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι "έχουμε χαρτί υγείας για 10 χρόνια"

Τα ράφια των ολλανδικών σουπερμάρκετ ξαναγέμισαν αυτή την εβδομάδα, μετά την καταναλωτική υστερία που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, που είχε ως αποτέλεσμα να αδειάσουν.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας επισκέφτηκε σήμερα ενα σουπερ μάρκετ σε ένδειξη υποστήριξης προς τους εργαζομένους και διαβεβαιώσε με χιουμοριστική διάθεση τους πολίτες ότι δεν υπάρχει έλλειψη χαρτιού τουαλέτας.

«Ναι, έχω αρκετό», είπε ο Μαρκ Ρούτε σε έναν καταναλωτή στη διάρκεια ανεπίσημης συνομιλίας τους  «Το έχουνε πάλι στα ράφια και υπάρχει αρκετό σε όλη τη χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια», είπε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.  «Μπορούμε όλοι να κάνουμε κ...ά για δέκα χρόνια» διαβεβαίωσε τέλος τον ανήσυχο καταναλωτή. 

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης της Ολλανδίας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο κοινοβούλιο με θέμα την επιδημία του νέου κορονοϊού.

Ο Μπρούνο Μπρούινς φαίνεται πως έχασε τις αισθήσεις του κι έπεσε πίσω από το αναλόγιο, στο βήμα των ομιλητών, την ώρα που δεχόταν ερωτήσεις. Συνάδελφοί του υπουργοί έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Του έδωσαν λίγο νερό και κατόπιν αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς βοήθεια.

Το γραφείο του έκανε γνωστό ότι θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση και προς το παρόν δεν θα σχολιάσει σχετικά.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ