Ουκρανία: Η διάσημη Βότκα "Stolichnaya" αλλάζει όνομα ελέω πολέμου

Βότκα

Την αλλαγή του ονόματος της διάσημης βότκα ανακοίνωσε η εταιρεία που παράγει την Stolichnaya, καθώς ο ιδρυτής της θέλει να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του με το καθεστώς Πούτιν και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Η βότκα, που έως τώρα διαφημιζόταν ως ρωσική, θα ονομάζεται πλέον Stoli. 

Ο ιδρυτής της Stoli Group, ο γεννημένος στη Ρωσία δισεκατομμυριούχος Γιούρι Σέφλερ, εξορίστηκε από τη χώρα το 2000, γιατί ήταν αντίθετος στον  Πούτιν. 

Μάλιστα, εδώ και χρόνια η βότκα έχει σταματήσει να παράγεται στη Ρωσία, και από το 2002 σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Σέφλερ στην Λετονία μετά την απόφαση του Πούτιν να τον εξορίσει (!!!) .

Η Stoli Group είναι θυγατρική της SPI Group, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Με ανακοίνωσή της η Stoli group αναφέρει πως στηρίζει την Ουκρανία και τονίζει πως η εταιρεία έχει μια μακρά ιστορία μάχης κατά του ρωσικού καθεστώτος. 

Ανέφερε επίσης την επιθυμία των εργαζομένων της να αναλάβουν δράση, προκειμένου να επικοινωνούν περισσότερο ότι η συγκεκριμένη βότκα έχει τις "ρίζες" της στη Λετονία.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ του CNN, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί μόνο σλοβακικές προμήθειες ώστε να διασφαλίσει πως κανένα από τα υλικά και τα συστατικά της βότκας δεν θα προέρχονται από τη Ρωσία.

Στις ΗΠΑ, πολλές πολιτείες ζητούν από τις κάβες να απομακρύνουν από τα ράφια τους όλα τα ποτά που έχουν παραχθεί στη Ρωσία ή προωθούνται ως ρωσικά. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για βότκα. Κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ άδειασαν μπουκάλια της βότκας Stoli ως ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Πάντως, η ρωσική βότκα αποτελεί μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από τα 7 δισ. δολάρια του ετήσιου τζίρου της αγοράς αυτής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Distilled Spirits Council. 

Λιγότερο από το 1% της βότκα που καταναλώνεται στις ΗΠΑ έχει παραχθεί στη Ρωσία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News