Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Μεζές κατέληξε το χταπόδι μέντιουμ στην Ιαπωνία

Απίστευτο... Το χταπόδι που κατάφερε να γίνει διάσημο στην Ιαπωνία, καθώς προέβλεψε σωστά τα αποτελέσματα της εθνικής Ιαπωνίας στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ, κατέληξε να πουληθεί και να γίνει βραστό, λίγο πριν τον αγώνα της Ιαπωνίας κόντρα στο Βέλγιο. Αναμέτρηση που ως γνωστόν πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με το Βέλγιο να ανατρέπει το εις βάρος του 0-2 και να παίρνει τη νίκη πρόκριση στο 95ο λεπτό με 3-2, σημειώνοντας την πιο εντυπωσιακή ανατροπή σε Μουντιάλ από το 1996 (!!!) 

Το χταπόδι Ράμπιο, όπως ονομάστηκε, είχε προβλέψει σωστά τη νίκη απέναντι στην Κολομβία, την ισοπαλία με τη Σενεγάλη και την ήττα με την Πολωνία, τα αποτελέσματα δηλαδή των τριών αγώνων που οδήγησαν την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας να αναμετρηθεί με το Βέλγιο στη φάση των 16. «Χρησιμοποιώντας παιδική πισίνα, το μαλάκιο "μέντιουμ" έκανε τις προβλέψεις του κολυμπώντας σε ένα από τα τρία διαφορετικά καλάθια - που το καθένα αντιπροσώπευε ότι η Ιαπωνία θα κερδίσει, θα χάσει ή θα έρθει ισοπαλία», μετέδωσε η Mirror. Κάθε σημείο είχε τοποθετημένη τροφή επάνω για να προσελκύσει το χταπόδι.

Παρόλα αυτά, ο ψαράς Κίμιο Άμπε, που είχε πιάσει το διάσημο μαλάκιο αναγκάστηκε να το πουλήσει καθώς όπως είπε είχε ανάγκη τα χρήματα. «Είμαι χαρούμενος που όλες οι προβλέψεις απεδείχθησαν αληθείς και η Ιαπωνία προκρίθηκε στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων», δήλωσε ο Άμπε σε συνέντευξη στην ιαπωνική εφημερίδα Mainichi Shimbun. 

Ο Ράμπιο στάλθηκε στην αγορά λίγο πριν η Ιαπωνία χάσει με 1-0 από την Πολωνία, στις 28 Ιουνίου. Είχε επίσης προβλέψει σωστά και εκείνη τη φορά.  Ο Ράμπιο δεν είναι το πρώτο χταπόδι που γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε διεθνείς ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Το 2010, στη Γερμανία, ο Πολ, είχε προβλέψει σωστά έξι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το χταπόδι εκείνο είχε πεθάνει στο ενυδρείο του Κέντρου Θαλάσσιας Ζωής στο Όμπερχαουζεν το 2012, σε ηλικία δύο ετών. 

Με πληροφορίες από BBC, Sputnik