Το πάρκο του … έρωτα (photos)

Λέγεται Jeju Loveland, αποκαλείται και απλά Loveland, δηλαδή η «γη της αγάπης» και βρίσκεται στο νησί Cheju, γνωστό και με την ονομασία «νησί του μήνα του μέλιτος», και είναι δημοφιλής προορισμός για νεόνυμφα ζευγάρια. Αυτή η γη δεν είναι τίποτε άλλο από μία έκταση που εκεί έχει δημιουργηθεί ένα πάρκο, στο οποίο συναντιούνται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα του, η τέχνη με τον ερωτισμό. Διαθέτει 140 γλυπτά που αντιπροσωπεύουν ανθρώπους σε διάφορες σεξουαλικές στάσεις. Έχει επίσης και άλλα στοιχεία, όπως αγάλματα με πέος σε στήση, χείλη αιδίου, και εκθέματα όπως ο «κύκλος του αυνανισμού". Η ιστοσελίδα του πάρκου περιγράφει την τοποθεσία ως "ένα μέρος όπου η αγάπη, η τέχνη και ο ερωτισμός συναντιούνται» και σημειώνει ότι «Θέλαμε να σπάσουμε τα παραδοσιακά ταμπού γύρω από το σεξ και να κάνουμε τον κόσμο να εκτιμήσει τη φυσική ομορφιά της σεξουαλικότητας. Είναι ένα μέρος όπου η τέχνη και ο ερωτισμός συνδέονται άρρηκτα. Οι άνθρωποι κάνουν σεξ και πρέπει να το απολαμβάνουν χωρίς ντροπές και προκαταλήψεις, απενοχοποιώντας οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό».

Μετά τον πόλεμο της Κορέας, το νησί έγινε ένας δημοφιλής προορισμός για το μήνα του μέλιτος σε κορεατικά ζευγάρια, λόγω του ζεστού κλίματος του νησιού. Πολλά από τα ζευγάρια είχαν παντρευτεί λόγω των προσυμφωνημένων γάμων, και το νησί έγινε επίσης γνωστό για την ύπαρξη ενός κέντρου σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Σύμφωνα με ένα άρθρο από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Simon Winchester ανέφερε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο του νησιού δουλεύουν ως «επαγγελματικοί παγοθραύστες". Τα βράδια, το ξενοδοχείο προσφέρει ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας που διαθέτει ερωτικά στοιχεία, για να βοηθήσει τους νεόνυμφους να χαλαρώσουν.

Το 2002, οι απόφοιτοι του πανεπιστημίου της Σεούλ ξεκίνησαν τη δημιουργία γλυπτών για το πάρκο, το οποίο άνοιξε στις 16 Νοεμβρίου 2004. Περιλαμβάνοντας μια περιοχή σε μέγεθος «δύο γηπέδων ποδοσφαίρου", όλα τα γλυπτά μπορούν να επισκεφτούν σε περίπου μία ώρα. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών, και ένας ξεχωριστός παιδότοπος είναι διαθέσιμος για τους ανηλίκους ενώ οι ενήλικες το επισκέπτονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News